У ніч на 10 лютого у він­ницькому «Вікні життя» спрацював сигнал. Працівники вінницького осередку релі­гійної місії «Карітас-Спес» прибігли туди за 5 хвилин. У вікні лежав новонароджений хлопчик. Викликали со­ціальну і медичну служби.

Зараз немовля перебуває у Вінницькому міському центрі матері й дитини.

– Я тішуся з того, що ця дитина залишилась живою! Це головна місія нашого «вікна». Нехай ці діти будуть живі, а ми вже ними поопікуємося! Ось зараз збираємо памперси і молочну суміш, підемо провідувати, – каже директор вінницького осередку місії Євген Маркевич.

Нагадаємо, «Вікно життя» у Вінниці працює за адресою: вулиця Соборна, 18. Місце, де можна залишити малюка, розташоване ліворуч від католицького храму, у дворі, за аркою. Це не перший малюк, підкинутий сюди за час існування. Але перший в цьому році. Хто знає, чому батьки відмовились від цієї дитини.

Хто знає, чому батьки від­мовились від цієї дитини. У воєнний час причин стає дедалі більше. Сподіваємось, що мати залишила у речах маляти відмовну записку. Бо інакше дитині доведеться пройти чималі випробування для всиновлення. Бажаємо хлопчикові знайти достойних батьків.

Директор Центру матері та дитини Володимир Присяжнюк повідомив, що стан хлопчика задовільний.

– Дитина забезпечена усім необхідним для медичного супроводу і для догляду. Немовля може перебувати у нас досить довгий час, поки не будуть проведені усі юридичні моменти з оформлення, — каже Володимир Присяжнюк. А поліція Вінниччини поки що розшукує маму хлопчика.

– Поліцейські роз­шукують ма­му, щоб з’ясувати, чи була вона у склад­ній жит­тєвій ситуації, обставинах, коли залишала немовля. Бо записки з відмовою при дитині не було, — пояснила пресофіцер облполіції Заріна Маєвська.

Андрій Власенко