Ці люди співпрацюють з українською розвідкою.

Вони роблять це заради власної вигоди.

Українська розвідка отримує інформацію від людей з вищих ешелонів Кремля.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк. За його словами, ГУР управляє інформацією, що надходить з тисяч джерел, в тому числі від наявної агентури в РФ.

“На війні ми використовуємо всі засоби, які дозволяє нам закон. Ми знайшли механізми співпраці навіть з дуже близькими до Путіна людьми. Це люди поза всякою підозрою, відомі як прихильники “Великої Росії”, – розповів Черняк.


Він зазначив, що в оточенні російського президента є чимало людей, які не підтримують його політику щодо України.

"Вони проти саме цієї війни. Однак навряд чи є такі, хто робить це через дружні почуття до України або через те, що ненавидить війну. Всі вони роблять це для своєї вигоди, тому що це в їхніх інтересах. Хтось, щоб врятувати життя, хтось, тому що він втрачає гроші. Після вторгнення в Україну кілька людей стали дуже швидко втрачати гроші і вплив. Їм це не подобається", - сказав Черняк, додавши, що зараз ці люди не готові до будь-яких революційних дій.

Однак якщо Путін втратить владу, то вони його знищать, вважає Черняк. Це вже класичний спосіб зміни влади в російській імперії.

Вадим Снігур