Таке рішення пара, яка виховує трьох дітей, прийняла нещодавно.

Про це сам спортсмен розповів в інтерв’ю Українському свідку, записаному в Бахмуті.

Сергій пішов в армію ще до початку повномасштабного вторгнення, яке зустрів поза межами країни, у відпустці. Однак тенісист одразу ж повернувся воювати.

Його дружина і троє дітей у той час перебували в Угорщині, де живуть і нині.

“Я досить самотня людина. Мені комфортно одному. Під час перших місяців війни спілкувався більше із сім’єю, бо я був у Києві, а вони у Білогородці (мова йде про батьків Сергія – ред.) Спілкувався з дітьми, з дружиною, бо тоді ще намагався якимось чином усе владнати, пояснити дружині, що тут такий пиздець коїться. А те, що вони там живуть (в Угорщині – ред.) у якомусь нормальному середовищі, не означає, що все так виглядає в Україні. Тому що в Україні зовсім інакше. Тут люди втрачають дітей, батьків, родини”, – поділився Стаховський.

Утім, саме той факт, що Сергій пішов воювати, і став причиною розлучення.

"Війна пришвидшила це. Вона прискорила процеси порозуміння. Показала біле та чорне. Тут ти або живий, або ти мертвий. Або ще, буває, поранений. Тут немає такого, що можна зробити якусь політику, якимось чином домовитись. Все дуже просто і дуже страшно інколи", - пояснив Стаховський.

На запитання, чи шкодує він про своє рішення розійтися, Сергій сказав:

"Шкодую за дітей, бо я все життя був впевенений, що такого вчинку не зроблю. Тут мені за себе навіть соромно, тому що це найбільший удар для дітей".