15 лютого, коли відзначається християнське свято Стрітення Господнє, коли зима зустрічається з літом, стало незабутнім днем у Вінницькому технічному фаховому коледжі.

– Всім нам треба відроджувати свою історію, яка так довго мінялась і переписувалась. Ми знайшли першоджерела, порадились з істориками і обрали тему української культури кінця 19 — початку 20 століття, – розповіла  Наталя Паламарчук, заступник директора коледжу.

– Зробили виставу-мікс, де зустрілись Тарас Шевченко, Микола Леонтович, Леся Українка, Соломія Крушельницька, Віра Холодна, барон і баронеса фон Мекк, українські робітниці і селянки, курсистки і вишукані панни. Це наша командна робота разом з Калинівським технологічним фаховим коледжем.

Можете уявити, яке море емоцiй, радостi та незабутнiх вражень отримали всі присутні на благодійному балу! Але ніхто ні на мить не забував, що це стало можливим тільки завдяки нашим воїнам – захисникам! Збір коштів для купівлі тепловізорів для Збройних Сил України тривав весь вечір, скриньки активно наповнювались  дрібними і крупними купюрами. Комісія, у складі якої була і наша кореспондентка, нарахувала 56 тис грн! Гроші будуть передані ГО “Загартовані серця”, а далі у ЗСУ.

Родзинкою заходу стала демонстрація вбрання кінця 19 століття від обдарованих майстринь та модисток Калинівського технологічного фахового коледжу. Дефіле панянок у романтичних декольтованих сукнях із шовку і оксамиту, розумниць з книжками, працьовитих дівчат з кошиками полонило глядачів! А талановиті студенти Тетяна Шевченко, Каріна Четкарьова, Світлана Матвійчук, Ілля Вітюк, Богдан Стасишин, Вадим Лоїк, Іван Зоря, Марія Левченко радували піснями.

На балу “Українське відродження” танцювали всі! Починаючи з ансамблів “Грація” і “Фабрика талантів” і закінчуючи гуртом “Постмодерн” з хореографічною казковою постановкою “Аладін”.

– Такого “Аладіна” і на “Опера-фест-Тульчин” показати не соромно! – схвально вигукували глядачі.

Тріумфувала вічна і непереможна молодість! Кращі у номінаціях “Вишукані пан та пані”, “Ошатне товариство”, “Елегантна танцювальна пара” отримали нагороди від багаточисельних спонсорів. Закінчився студентський бал піснею Святослава Вакарчука: “І все буде добре для  кожного з нас! І все буде добре, настане наш час!”

Ірина ЗОНОВА