Ідея – Медведчука.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що після невдачі захопити всю Україну в Кремлі виношують план “Б”, пропозиції до якого готуватиме проросійський політик і кум президента країни-агресії Володимира Путіна Віктор Медведчук.

У  інтерв’ю Данілов “BBC” заявив: “У Росії зараз стоїть завдання зробити так званий корейський варіант. Вони вже в Кремлі зрозуміли, що повністю захопити нашу країну вони не можуть, і вони зараз будуть робити план “Б”, коли будуть робити так звану “другу Україну”.

Секретар РНБО повідомив, що план запропонував сам Медведчук. “Цей план божевільний приніс туди Медведчук. Медведчук вважає, що він фахова людина по Україні, але він таким не є, він просто зрадник”, – пояснив Данілов.


За його словами, разом із проросійськими "експертами" з забороненої ОПЗЖ Медведчук буде "давати пропозицію про створення двох країн".

Мета ж Росії, на думку Данілова, – найближчим часом зробити все, щоб повністю окупувати Донецьку та Луганську область разом з сухопутним коридором до Криму, а тоді реалізувати цю ідею розділу України.

Він додав, що "ідеєю двох країн" займаються також люди, які готували Будапештський меморандум 1994 року.

"Вони їх підняли, струсили з них труху. Люди Януковича займаються цим питанням теж. Саме ті, хто за кулісами і смикає за нитки", - підкреслив Данілов.

Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що перемога України у війні сприятиме розпаду Російської Федерації.

"Справа в тому, що вони (росіяни -ред.) дуже погано знають історію. Я можу з упевненістю сказати, що саме українці розвалили Радянський Союз.

Мало хто розуміє, з чого все почалося, я можу нагадати. Коли 2 березня 1989 в СРСР вперше в історії у Воркуті відбулася перша стачка, в якій взяли участь 176 шахтарів, то я можу сказати, що 94 з них були українці. І коли їм почали погрожувати, на наступний день 58 українців спустилися в забій і не виходили до того часу, поки їхні всі вимоги не були виконані. Звідти почався процес, липневі страйки шахтарів, і через дуже короткий час луснув СРСР, який вважали монстром, якого не можна повалити.

Те саме буде відбуватися в Росії... Заходу треба до цього готуватися. Вони вважають, що Росія має лишитися в тих же межах. Це велика помилка. Ми її обов'язково розвалимо, і вона буде демонтована в тому вигляді, у якому вона є на сьогоднішній день. Буде складно. Але перемога буде за нами"

А тим часом Медведчук роздає інтерв’ю вже в рф.

Віктор Медведчук в інтерв'ю "Первому каналу", яке цитують Meduza й РБК : "Я раніше приїжджав до Москви в різних справах, я приїжджав на один день, вранці приїжджав, ввечері їхав. А зараз я постійно живу в Москві, вимушено. Я не покидав Україну, мене обміняли".

Також Медведчук повідомив "Першому каналу", що бачиться зі своєю молодшою донькою Дариною. Раніше ЗМІ з'ясували, що донька Медведчука живе в Москві щонайменше з 2021 року і навчається у Вищій школі економіки. Також, імовірно, з нею живе її мати Оксана Марченко – третя дружина Медведчука.

Не так давно вона робила резонансні заяви до путіна та Ердогана з вимогою звільнити свого арештованого в Україні при спробі втечі чоловіка

Андрій Власенко