Його організатори впевнені, що лише за два тижні можна змінити не лише свою фігуру, а й звички. Один із тих, хто суворо дотримується флешмобу, – вінничанин Артур Покорський.

– Цю круту ідею побачив у своєї подруги. Спочатку був здивований, жартував, що з’їм все солодке після Новорічних свят і теж почну. А коли з подругою ми ще й посперечались на бажання, хто перший зірветься – погодився без вагань. Подібні речі мене стимулюють і додають фарб у життя. Згідно з інструкцією, нам категорично заборонялось вживати цукор та його замінники, солодкі напої, соки, молоко, усі солодощі та банани. Натомість дозволялось їсти курку, яйця, рибу, печінку, сою, сир, натуральний йогурт, кефір, овочі, гриби. Звісно, перші два дні звичка щось перекусити не покидала мій мозок, чай без цукру виявився несмачним, але ж був азарт, і тому протримався.

Згодом всі смаколики, які були у моїй хаті, віддав своїм рідним. Тому далі дотримуватись флешмобу стало набагато легше. Він вже добігає кінця, і я точно знаю, що витримаю. Вже відчуваю, що без цукру жити краще, постійне відчуття легкості. А додавши щодня кілька вправ, я став худнути в ділянці живота. Повірте, це досить важко. Приємно, що до моєї ідеї долучилось багато вінничан. Зараз у планах організувати новий проект — «14 днів купання в ополонці». Тому запрошую однодумців.

Досвідчений дієтолог Валентина Чичкун підтримує флешмоб вінничан. За її словами, вже давно не секрет, наскільки шкідливий рафінований цукор.

– По-перше, він сприяє відкладенню жиру, вимиває кальцій з організму, руйнує імунну систему людини. По-друге, цукор — одна з головних причин старіння. І навіть якщо ми перестали їсти солодощі, додавати в чай і каву цукор і відмовилися від газованих напоїв, у нас все одно немає гарантії… Приводів відмовитися від цього шкідливого продукту так багато, що, здавалося б, це справа нехитра. Але як би не так! Поодинці це дуже важко: цукор викликає звикання, як будь-який інший наркотик. І у перші дні люди, які намагаються відмовитися від вживання «солодкої отрути», відчувають справжню «ломку». Тому цей флешмоб лише в поміч.