Правоохоронці затримали чоловіка, який у ніч на 13 лютого у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в смт Муровані Курилівці Вінницької області побив вікна, а також розтрощив ноги Спасителю на «Хресті Голгофа»..

Ним, як повідомили у поліції, виявився психічно хворий місцевий житель.

Про інцидент у храмі Могилів-Подільської єпархії УПЦ МП, де настоятелем є протоєрей Василь Балан, Муркуриловецький благочинний, також повідомляла Вінницька єпархія УПЦ МП.

«На переконання парафіян, такі акти вандалізму є наслідком пропаганди проти Церкви, яка сьогодні лунає повсюди – з телебачення, інтернету та різних засобів масової інформації, від якої безвинно страждають віруючі люди, які моляться за переможний мир в нашій країні і здоров’я усіх наших воїнів», – йдеться у повідомленні Вінницької єпархії УПЦ МП.

Хоча, для божевільної людини, тобто вільної від Бога, навряд чи підходить така “ідеологічна” мотивація. І, якщо обійтися без чергової дози лукавства з боку проросійського благочинного, не проти всієї української “Церкви” абсолютно закономірно виступають православні віряни нашої країни. І страждають у даному випадку не “віруючі люди”, а гідність української нації та українського Православ’я. Бо вони гвалтуються церквою, яка молиться за слугу диявола, фсбешного попа Гундяєва, що благословив на вбивство сотень тисяч українців окупаційну терористичну російську армію. І цей цинічний терорист в рясі досі продовжує виправдовувати злочинну агресію путіна проти суверенної України.

Як ми уже повідомляли, слідчо-оперативна група ранком 13 лютого зaфіксувaла прaвопорушення, а незабаром затримала чоловіка, причетного до події. У прес-службі Нaцполіції зазначили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження зa ознаками злочину, передбaченого стaттею 178 (Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) Кримінального кодексу України. Зa тaкий злочин передбачено до трьох років позбавлення волі.

Затриманий у зв’язку з інцидентом, 33-річний Олександр Г., перебуває на обліку у психіатра через складне захворювання. Чоловік визнав, що пошкодив 18 вікон та бетонну конструкцію Спасителя через те, що “боліла голова”. Без всякої ідеології та пропаганди.

Сергій Бойчук