Суме тут у 2007-му путін заявив, що розвал СРСР став найбільшою геополітичною катастрофою століття і натякнув, що рф хоче більше «панувати» у світі.

Тепер світ взагалі розглядає своє існування з ізоляцією рф. “Ми маємо пам’ятати, що у цій війні є лише одна держава-агресор і одна держава-жертва”.

Цими словами президент Франції Емманюель Макрон звернувся до учасників Мюнхенської безпекової конференції, закликавши світ досягти того, щоби Росія зазнала поразки. Понад те, він додав, що поразка Росії у війні має включати військовий програш, але не обмежуватися ним.

Частиною російської поразки, зокрема, має стати позбавлення РФ “колоніальної ментальності, а також гарантування того, що Україна досягне успіху, пояснив Макрон, натякнувши, що має йтися також про її інтеграцію до ЄС та НАТО. А ще – змінити світову безпекову систему так, щоби роль Росії зменшилася

Ці заяви, що пролунали у сміливій та дуже детальній промові, часом змушували дивуватися: невже це той самий Макрон, якого в Україні звикли звинувачувати у “нерішучості” та чомусь подібному, і часом навіть не без підстав.

Але справді, це був він.
А зміна його позиції стала показником того, як зараз змінюється світ.

Вже ніхто не заграє з рф, як було 15 років. І саме ще донедавна такий обережний Макрон дає зрозуміти, що Україна має перемогти та увійти до НАТО та ЄС.

До речі, Макрон заявив днями, що хоче позбавити путіна найвищої нагороди Франції. А Зеленський, як знаємо, отримав орден Почесного легіону під час візиту др Франціі (на фото)

Андрій Власенко