Відомий український тенісист Олександр Долгополов, який із перших днів повномасштабного вторгнення пішов добровольців до ЗСУ і зараз перебуває на фронті, висловився про ситуацію з людським резервом для війни з Росією. На думку нашого співвітчизника, Україна ще має великий кадровий потенціал.

У себе в Twitter він опублікував “реальний погляд” на те, які у нас справи з людьми.

“У нас абсолютно немає проблем з кадровою силою і ніколи не буде, якщо знати хоча б елементарну математику. У нас резервний потенціал мінімум 5-6 мільйонів. Враховуючи напруженість цієї війни, їх треба лише озброїти та навчити, і ця війна вирішуватиметься кількістю та якістю зброї, мораллю, тактикою, економічною витривалістю та закінчиться задовго до того, як з’явиться дефіцит людей”, – написав Олександр.

Тенісист зізнався, що через свої службові обов’язки побував у багатьох регіонах України, у тому числі й у Києві.

“У країні повно молодих людей, які зараз живуть нормальним життям, відвідують ресторани, торгові центри, працюють на своїх роботах і, треба сподіватися, здебільшого жертвують та допомагають армії”, – поділився своїм спостереженням спортсмен.

Олександр також зазначив, що знає не менше 50, а може, навіть 100 чоловіків віком 20-50 років, з яких лише 5-7 було мобілізовано до ЗСУ.

“Інші працюють на своїй роботі. Переважна більшість не готова йти добровольцями, але, за їхніми словами, вони підуть, якщо їх покличуть”, – розповів Долгополов.

Наостанок український тенісист-військовий порадив усім твіттерним коментаторам, які розганяють зраду, розслабитися.

“Ваші безглузді одиночні відео не мають нічого спільного з українською дійсністю, продовжуйте уявляти хрень і лягайте спати. Що стосується мислячих та освічених, не переживайте. Добро переможе, зло програє, а історія згадає вас на боці світла та свободи”, – підсумував український спортсмен.

Василь Головко