Злодії по-крупному косяками уникають покарання і ховаються за кордоном

Ще один проросійський бізнесмен Микола Петренко, який нагрів ЗСУ на 1,7 млрд, успішно ховається від покарання. Чи не допомагає йому в цьому суд?

Він кинув нашу армію на майже 2 мільярди гривень, залишив бійців на передовій без критично необхідної амуніції, втік від правосуддя і відсиджується за кордоном.

В традиційному стилі довоєнного українського суддівства, один з винуватців гучного корупційного скандалу в Міноборони – київський бізнесмен Микола Петренко, якого небезпідставно підозрювали в роботі на російські спецслужби, – вишукує юридичні лазівки й затягує судовий процес, аби уникнути відповідальності за скоєне.

Як ми вже повідомляли, на початку 2023 року українське Міноборони сколихнула хвиля резонансних корупційних скандалів і не менш резонансних кадрових рішень. За словами міністра Олексія Резнікова, до відповідальності притягнули 621 чиновника.

Та з-поміж десятків гучних справ і недоброчесних виконавців виділяється одна, з колосальною сумою збитків для держбюджету – 1,7 млрд грн. Йдеться про сумнозвісний контракт із компанією “Танос Технолоджи” проросійського бізнесмена Миколи Петренка.

Як стало відомо з офіційних повідомлень Нацполіції, у привласненні цієї космічної суми, яка співпадає з сумою зірваного Миколою Петренком контракту, підозрюють радника заступника голови Міноборони.

За даними правоохоронців, вищезгадана посадова особа вступила у злочинну змову з посадовими особами однієї із приватних структур. Чиновнику інкримінують заволодіння коштами Міноборони в особливо великих розмірах, за що передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо чому радника заступника голови Міноборони підозрюють у привласненні 1,7 млрд грн. Кримінальне провадження стосується контракту на поставку неймовірно важливої амуніції. Ця фіктивна угода була підписана ще 26 лютого 2022 року з компанією “Танос Технолоджи”, фактичним бенефіціаром якої є Микола Петренко.

Цікаво, чи не з”ясується згодом, що ці мільярди якимось дивним чином раднику спочатку “позичила, чи подарувала” вже відома “харківська бабуся”?

Сергій Бойчук