Актуальності набули нові кримінальні правопорушення. Тому правоохоронним органами необхідно змінювати підходи до роботи. – Такі висновки зробили на координаційній нараді керівників правоохоронних органів під головуванням

Вінницького обласного прокуратура Олександра Бутовича.

Ось основні напрямки діяльності правоохоронних органів, на які звернув увагу голова Вінницької ОВА Сергій Борзов:

– Вінниччина є прикордонною, відповідно особливої уваги потребує посилення протидії злочинності на державному кордоні та в прикордонній зоні.

В умовах воєнного стану потрібно вжити додаткових заходів щодо попередження можливого в’їзду на територію регіону шпигунів, диверсантів та членів екстремістських угруповань, виявлення та перекриття каналів контрабанди зброї, вибухових та інших заборонених у вільному обігу речовин. При цьому, постійної і особливої уваги потребує територія, яка межує з Придністров’ям.

Поширення набули шахрайства під приводом надання допомоги військовим, переселенцям із зон активних бойових дій, притулкам для тварин та іншим. Часто такі злочини вчиняються шляхом розміщення фішингових посилань на інтернет-ресурсах, у месенджерах під виглядом оформлення соціальних виплат від держави чи допомоги європейських партнерів.

Хтось воює, а хтось користується війною – так не повинно бути, – акцентував Сергій Борзов.