Це все вигадки путінської пропаганди, а шлях війни обрав саме російський диктатор Володимир Путін, наголосив американський президент. Сполучені Штати Америки і Європа не мають наміру знищити Росію, вони ніколи не загрожували РФ. Ні раніше, ні тепер Захід не планував і не планує нападати на росіян.

Таку заяву  президент США Джо Байден зробив під час виступу у Варшаві у вівторок, 21 лютого. У своїй промові він, зокрема, звернувся до росіян.

“Сьогодні я знову звертаюся до росіян. США та європейські держави не прагнуть знищити Росію, а Захід не збирається нападати на російський народ. Мільйони росіян хотіли б жити у мирі, вони не є нашими ворогами. Це трагедія, і цей вибір зробив Путін”, – заявив Байден.


Американський лідер наголосив, що ця війна може тривати довго, але диктатор РФ міг би завершити її дуже швидко, якби зупинився і вивів з українських територій російські війська. "Він може завершити війну одним словом. Якщо Росія припинить агресію – припиниться війна. Якщо Україна припинить захищатися – це буде кінцем України. Саме тому ми допомагаємо Україні захистити себе", – сказав Байден.

Президент США впевнений, що Україна зможе постояти за себе.

Вадим Снігур