Як повідомили у поліції Вінниччини, пригода трапилась в селі Білий Рукав Хмільницької міської громади. Водій намагався відкупитись від поліцейських за 20 тисяч гривень. У такий спосіб чоловік намагався  уникнути відповідальності за правопорушення. Адже, раніше його позбавили права керувати авто, але він незаконно продовжував їздити.

Під час чергування поліцейські сектору реагування патрульної поліції Хмільницького районного відділу поліції зупинили легковий автомобіль, яким керував місцевий житель. У ході перевірки документів, поліцейські встановили, що відносно 52-річного чоловіка встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами. Також водія інспектори запідозрили у перебуванні за кермом в стані сп’яніння.

За словами начальника Хмільницького районного відділу поліції Валерія Романюка, дорогою до медичного закладу, де чоловіка лікарі мали перевірити на стан сп’яніння, він  почав пропонувати працівникам поліції «вирішити питання» за гроші. І запропонував їм 20 000 гривень, щоб не складали протокол. Правоохоронці попередили порушника про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовим особам, але той не заспокоївся і продовжував незаконні дії.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група районного відділу поліції.


Підозри поліцейських, щодо перебування порушника за кермом в стані сп'яніння на цей раз не підтвердились. Транспортний засіб поміщено на арешт майданчик.

Стосовно порушника правоохоронці склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на строк до семи років.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди відкрите кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі.

Вадим Снігур