Досвідчений російський генерал Олександр Руцький не бачить шляхів військової перемоги Росії. З подібною ситуацією він вже стикався під час такої ж безпричинної афганської війни.

Колишній віце-президент РФ розкритикував керівництво Міноборони і назвав війну проти України трагедією. Генерал-майор у відставці Руцький заявив про нездатність російської армії проводити оперативно-стратегічні наступальні операції.

“Для того, щоб проводити такого роду операції, треба мати відповідні збройні сили. Якщо збройні сили не володіють можливістю проводити оперативно-стратегічні наступальні операції, то краще не лізти, тим більше поза своєю країною”, – заявив російський генерал.

Руцький також розкритикував керівництво міністерства оборони Росії, у тому числі Сергія Шойгу. Він підкреслив, що 22 роки російськими збройними силами керують люди, які ніколи не служили в армії, і не мають класичної військової освіти.


"Чверть століття збройними силами керують узагалі некомпетентні люди. Що може статися зі збройними силами? Ось вам підсумок. Міністр оборони у нас в армії не служив, військової освіти немає, і п'ять його заступників в армії взагалі не служили. Що це за Міністерство оборони?", - заявив він.

Руцький також заявив, що розв'язана проти України війна є трагедією для Росії, оскільки безглуздо гинуть люди.

"Хоча, вивіска й гасло - "захищають Росію". Де вони захищають Росію? В ім'я чого вони гинуть? А коли люди гинуть безглуздо - це вже трагедія", - зазначив колишній віце-президент РФ.

Такою ж трагедією була розв"язана керівництвом СРСР невиправдана війна в Афганістані, яка теж закінчилась поразкою комуністичного режиму.

Генерал разом з тим зазначив, що в російській армії не залишилося жодного полку, у якому не було б убитих і поранених.

До речі, Олександр Руцький народився у сусідньому з Вінниччиною Хмельницькому у 1947 році. Тоді місто називалося Проскурів.

Нагадаємо, що за рік окупаційної війни в Україні російська армія втратила більше, як 147 тисяч особового складу. Втрати військової техніки оцінюються вже мільярдами доларів. Однак, божевільний російський диктатор Путін продовжує страшну агресію, не рахуючись з реаліями.

Сергій Бойчук