24 лютого, коли Україна відзначала Рік Незламності у боротьбі з підступною російською агресією, у вінницькому кінотеатрі “Родина” відбулась прем’єра короткометражного фільму “Шоста печатка”. Залу заповнили волонтери, члени громадських організацій, небайдужі вінничани.

– Шоста печатка — це слова з Откровення апостола Іоанна Богослова про те, що встояти проти Зла може лиш той, хто має віру, хто не пустив темряву у своє серце і хто обов’язково отримає Перемогу. Стрічка знята за ініціативи нашої обласної філії Національної Спілки кінематографістів України. Своє авторське кіно ми присвятили самовідданим українським жінкам! – розповів про проєкт режисер  Георгій Білошицький.

…Доля простої вінничанки Тетяни, яка працює касиркою в “Епіцентрі” по Хмельницькому шосе і виховує маленьку доньку, різко змінюється після ракетного удару, який вона пережила біля Будинку офіцерів 14 липня минулого року. Жінка просить Божого благословіння в українській церкві, вступає до лав ЗСУ та їде на фронт боронити Україну…

Жмеринчанка Анастасія Сарафенюк, яка зіграла Тетяну, за фахом психологиня. Сценарій допомагала писати її колега Сніжана Дімітрова. Самого себе грав отець Сергій з храму ПЦУ Всіх скорботних радість, читав слова про Шосту печатку. У зйомках брали участь самодіяльні актори Максим Рябошапка, Олександра Коренева, оператором був вінничанин Віктор Мельник. Всі вони аматори у кіномистецтві, але з яким піднесенням, з якою самовіддачею працювали!

–  Цей фільм побачив світ завдяки благодійним  донатам! Це важливий меседж, основна прикмета нашого часу, коли кожен українець намагається зробити свій посильний внесок у Перемогу! – відзначила Галина Боднар, директорка кінотеатру “Родина”.

Головною героїнею “Шостої печатки” стала наша Вінниця – у миттєвостях воєнного стану, з документальними фрагментами ракетного обстрілу, повітряних тривог, із вікнами, закладеними мішками… І на контрасті — із кадрами своєї мирної краси, яка обов’язково повернеться до нас!

Автори задумали продовження фільму у повному метрі, де йтиметься про фронтове життя і подальшу долю Тетяни.

Ірина ЗОНОВА