Екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, колишній глава Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука оцінив ймовірність ліквідації Заходом президента РФ Володимира Путіна, який розв’язав криваву війну з Україною.

“Дуже важко взяти на себе відповідальність за таке політичне рішення. Все-таки переважна більшість країн Заходу сповідує цивілізовані методи боротьби. Вони бачать подальшу долю Путіна як злочинця, якого судитиме трибунал”, – підкреслив він в ході чату в Главреді.

Експерт упевнений в тому, що фізичне знищення Путіна сприймається Заходом як акт терору.


"Взяти на себе відповідальність за таке рішення жоден з керівників європейських країн, я переконаний, не готовий. Ми зараз не оцінюємо, добре це чи погано – йдеться лише про можливість дати команду про підготовку. Адже ми живемо в такому світі, де нічого таємного не існує, тому рано чи пізно інформація про підготовку такої операції буде відома світовій спільноті, і це може покласти край репутації будь-якого політика, який наважиться дати такий наказ. Це головна причина", - зазначив він.

Співрозмовник не виключив, що з технічної точки зору ліквідацію Путіна можна було б влаштувати під час якихось масових заходів.

"А ось що стосується політичного рішення і політичної волі – дуже важко зважитися на такий крок", - додав Тука.

Так, питання спірне. Але на руках путіна кров сотень тисяч безневинних людей. Він визнаний воєнний злочинець і терорист. Можливо, ця обставина буде врахована при ухваленні рішення?

Вадим Снігур