12  березня 2022 року внаслідок масованого  ракетного обстрілу російських окупантів на Харківщині загинув  старший майстер – сержант Андрій Дудник.

У Могилів- Подільському прикордонному загоні розповіли, що Андрій 20 років  життя присвятив службі в  лавах Держприкордонслужби.  З 2014 року  мужньо боронив кордони на сході країни.   А з першого дня повномасштабного вторгнення разом з побратимами  стримували агресію та давали гідну відсіч ворогу. Під час ворожого  ракетного обстрілу Андрій Дудник  отримав численні поранення, несумісні з життям.

У Хмільнику, на малій Батьківщині захисника, начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби  генерал – майор Сергій Мул та начальник  районної військової адміністрації  Богдан Кузнец вручили нагороду загиблого прикордонника його сім’ї .

– Жодна відзнака і нагорода не повернуть близьких та найдорожчих, але нехай вона стане свідченням відваги, мужності та самопожертви Героя.  Нашим завданням є зробити усе, що в наших силах, щоб ніхто не був забутим, а ім’я кожного Героя залишалося у пам’яті прийдешніх поколінь. Ми всі – одна велика прикордонна родина, і Ви завжди можете розраховувати на нас, – звернувся до родини загиблого очільник Південного регіонального управління.

У Андрія залишилася дружина, син, батьки. Він назавжди залишився мужнім,  відважним воїном, який поклав власне життя на вівтар перемоги нашої держави у війні з російським агресором.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України  старший майстер-сержант Андрій Дудник нагороджений медаллю «За військову службу» (посмертно).