Днями в одній з частин Національної гвардії України було освячено новий храм на честь святого великомученика Юрія Переможця.

Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Чин освячення здійснили архієреї Православної Церкви України: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (голова Синодального управління військового духовенства) та архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл. Архіпастирям співслужили представники духовенства Вінницько-Барської і Вінницько-Тульчинської єпархій, капелани з Києва та Вінниці.

Після Чину освячення у храмі відбулася перша Божественна літургія, на якій підносилися молитви за Українське військо та перемогу України у війні з російськими окупантами.

Капелана та командира, офіцерів і весь особовий склад тепло привітав з історичною духовною подією й архієпископ Михаїл, котрий побажав бійцям Національної гвардії Божого захисту і благословення.

Після вітальних слів відбулося нагородження представників особового складу, а також благодійників і будівничих, які доклали зусиль для того, щоби красень-храм був збудований лише за два з половиною роки.

Наприкінці урочистостей було проголошено многоліття Українській державі, владі, війську, офіцерам і військовослужбовцям Національної гвардії України. Архієреї також звершили заупокійну молитву біля Меморіального знаку, який встановлений неподалік храму в пам’ять про загиблих бійців частини та всіх захисників України, які віддали своє життя за Незалежність і свободу нашої держави.