– Ми маємо працювати по закону! Законне рішення про меморіальний комплекс пам’яті Небесної Сотні «Дерево Свободи» прийнято ВМР, – зазначив голова ОДА Валерій Коровій. – Якщо ми хочемо жити в демократичній державі, то маємо виконувати законні рішення органу місцевого самоврядування! І від себе особисто я підтримував, підтримую і буду підтримувати рішення ВМР з цього приводу.

В свою чергу міський голова Сергій Моргунов так відреагував на повторне встановлення бюсту Шевченка а Майдані у Вінниці:

– Я на останній сесії все сказав!, – зазначив мер Вінниці. – Так як я сказав – так і буде!

Ось ця заява мера 26-го січня у фіналі 26-ї сесії:

– Завдяки певній кількості псевдоактивістів у Вінниці роздмухується міжнаціональна ворожнеча, прояви антисемітизму, ксенофобії і саме головне – підбурювання людей і тиск на родини загиблих Героїв Небесної Сотні. Я це точно знаю, які дзвінки їм надходять, що говорять цим людям і під яким тиском змушують писати різні заяви. Потрібно просто взятися за голову і подумати, що роблять ці люди. У нас чудовий пам’ятник Тарасу Шевченку, який встановили до 200-річчя його Дня народження. Дійшло до того, що почали вже обговорювати питання, який вигляд мають пальчики в дітей цієї скульптурної композиції і на що вони схожі. Ще раз наголошую – з головою треба дружити!», – зазначив тоді Сергій Моргунов. – Всі чудово пам’ятають, що саме на цій площі вінничани стояли на колінах, коли ховали Максима Шимка, і не тільки його, – зазначив Сергій Моргунов. – Я взагалі звернусь офіційно до Служби Безпеки України щодо розслідування цих проявів антисемітизму: журналісти пишуть, що вже пішло десь по російських ЗМІ. Ви кому на руку граєте?! Рішення прийнято. І в демагогію ні я, ні депутати міської ради вдаватися не будуть, а будуть виконувати законне рішення. Думаю, що на цьому дискусію можна завершити і до 20 лютого пам’ятник Героям буде на Майдані Небесної Сотні».