Ще один скандал навколо Міністерства Оборони. На цей раз на Вінниччині. Вінницька прокуратура повідомила про підозру чиновнику лісового господарства при Міноборони за незаконне вирубування лісу.

Встановлено, що це спричинило збитки державі на суму близько 350 тис. грн. Таку інформацію оприлюднила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Чиновник військового лісництва підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України. За даними слідства, внаслідок неналежного виконання підозрюваним своїх службових обов’язків, скоєно незаконну вирубку лісу, що спричинило збитки державі на суму близько 350 тис. гривень, – сказано в повідомленні.


Досудове розслідування проводять слідчі Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

У прокуратурі наголосили, що санкція ч.2 ст.367 Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Чи не забагато у структурі МО осіб, які компроментують оборонне відомство України?

У прес-службі додали, що згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вадим Снігур