Генконструктор ДП “Антонов” Владислав Власик повідомив, що новий Ан-225 буде створено на базі недобудованого брата-близнюка “Мрії”. Зовні він майже не відрізнятиметься від зруйнованої «Мрії», а от усередині це буде геть новий літак із найсучаснішим обладнанням.

Літак буде ще потужнішим, але легшим за попередника мінімум на 10 тонн. А це означає, що судно братиме на борт іще більше вантажу і летітиме ще довше і ще далі. “Наразі йде стадія проєктування. Вже сформували попередній технічний вигляд оновленого літака. Ми розуміємо, що літак Ан-225 повинен бути модернізований, тобто відновлювати його в такому стані, в якому він був, це недоцільно”, – зазначив Владислав Власик.


Відбудувати Ан-225 коштуватиме дуже дорого, але гроші вже готові давати міжнародні донори. “Відбудова “Мрії” – це і є відбудова країни. Щойно “Мрію” буде відбудовано ми зможемо сказати, що українська авіаційна промисловість та й взагалі потужність України – відбудовані. Ось вона “Мрія” – ось вона відбудована знову”, - додає генеральний конструктор ДП "Антонов".

Рік тому рашистські десантники в Гостомелі знищили нашу славетну "Мрію" - літак Ан-225. Крім нього окупанти знищили майже увесь парк робочих повітряних суден. Таке могли зробити лише нелюди, кажуть антоновці.

Сергій Бойчук