— В нашому селі церква Московського патріархату. Туди вже майже ніхто не ходить, святило воду, може, 30 людей. А раніше були сотні. Переважна більшість громади до церкви кіріла ходити не хоче. Віруючі вимушені їздити в інші села чи райцентр, де є ПЦУ.

Але священник вперся і не переходить. Пішов з водою по селу. Почав кропити оселі, щоб гроші збирати…

Вже всі знають, що в нього брат матушки, також священник Олег, благословляє у рф в Бєлгорордській області на війну з Україною російських солдатів та роздає ось такі листівки (на фото). А його дружина Інна варить їсти російським окупантам, які готуються до нападу на кордоні з Україною. У нього й інші родичі там благословляють на війну. Мав би як ніхто покаятись та відмежуватись, бо ж в Україні, нашому селі його прийняли при переїзді з росії як жертву совєтів.

А він, виходить, агент «руского міра»? Бо ще ніхто не чув його засудження публічного. Лише брешуть усім, що це українська церква, «істінная», а ПЦУ — раскольники і т.п. Навіть грамотки помолитись за таких не беруть… Але в хаті живуть, яку громада дала.. Виховали в ній трьох дітей, вивчили в Україні… Люди з душею, по-людськи до них, а вони як?

То чому досі священник-московит з ватою в голові і цілою родиною утримує храм громади, в якій було до нього чимало священників? Чому цей факт нікого у спецслужбах не цікавить? Чому він на­віть на поминальних обі­дах, з благочинним МП району, обговорює, що українська церква — це раскольники? Його матушка жартує, «що за термос, тобто Томос, такий привезли із Турції». Це ж розпалювання міжкон­фесій­ної ворожнечі!


Чому досі агенти впливу московитів так вільно почуваються на українській землі. Захопили храми, а люди совісні у нас. Не хочуть випихати таких батюшок в спину. Де місцева влада та депутати? Чому не іні­ціюють збору під­писів і зборів громад?

Ось уявіть — прямо заявляє на службі, що це істинна українська церква, ніякого відношення до рф та кіріла не має. А хто так говоритиме, той слуга антихриста. І затуркані ним же люди вірять. Ще в нашій сільській церкві ікону російського царя виставив на видному місці із родиною. Як мучеників. Для чого? Щоб путіна проголосити його наступником? Царем, якого треба прийняти і слухатись? Ну що тут українського? З ким була б ця родина, якби, не дай Боже, окупанти прийшли і до нас?

Від імені громади  –
Галина Кислюк