Головне управління розвідки відреагувало на історію з блогеркою Оксаною Волощук (Ксюша Манекен) і пояснило, що структура до виконання завдань може залучати людей різних професій.

ГУР в коментарі “Українській правді”:

“Завдання Головного управління розвідки МО України виконують багато публічних та непублічних людей, які не афішують свою діяльність.

Воєнна розвідка – особливо в країні, яка воює – це специфічна структура, що виконує інколи вкрай специфічні завдання. Зі зрозумілих причин, розвідка не може розкривати всі методи своєї діяльності на широкий загал.

Зважаючи на особливості певних завдань, для їхнього виконання структура може залучати дуже різних людей, різних професій, статусу, з особливими навичками. На щастя, дуже різні представники нашого суспільства готові допомагати Україні.

Водночас неправильно публікувати усі інструменти досягнення поставлених завдань, принаймні, до перемоги”.

3-го березня радник керівника ОП Михайло Подоляк влаштував зустріч із блогерами щодо їхньої інформаційної діяльності в мережі під час війни.

Після заходу київська блогерка Ксюша Манекен вирішила похвалитися у мережі своєю відзнакою від ГУР, яку отримала ще торік. І цей факт спричинив неоднозначну реакцію в мережі.

Манекен показала нагороду від ГУР і зазначила, що подробиці своїх “заслуг” вона зможе розповісти тільки після закінчення війни. Також блогерка заявила:

“Не важливо, що про тебе говорять інші, Не важливо, одягнена ти на фото або напівгола, Не важливо навіть, якою мовою ти говориш. Важливо бути особистістю, вчитися в цілому і на власному досвіді”.

За словами блогерки, “дуже багато залишається за кадром”. Манекен нібито не розповідає своїм фанатам про все, що робить.

Як зазначає “24 канал”, Манекен згадала про своє минуле і про те, що вона заробляла на життя ескортом. Вона написала: “Комік став президентом, ескортниця отримала орден. А ви, всі такі “правильні”, не отримали від цього життя них*я”. Однак незабаром цю Stories Волощук видалила.

Раніше Манекен робила чимало скандальних заяв. Так, у 2015-2016 роках вона розповідала, як “змінився” Крим після того, як його окупувала РФ. Тоді блогерка стверджувала, що їй “не важливо, чий Крим”.

І коли в Інтернеті “спливли” скріншоти, в яких показана недавня позиція блогерки, вона була щиро здивована. На тлі скандалу, який розгорівся в соціальних мережах, Манекен заявила:

“З того часу багато чого змінилося. Але кому це цікаво. Люди кидають в мене каміння, ніби самі без гріха. Зате про війну і проблему всі забули на якийсь час”

Як відомо, ця тема стала найобговорюванішою в соцмережах. І викликала величезну хвилю обурення.

Андрій Власенко