На початку війни Кароліна перебралася до Німеччини. Але нещодавно оголосила про своє повернення до України. Зі своєю роботою на німецькому ТБ вона теж розпрощалася.

Про це 47-річна Кароліна написала у Facebook.

“В Україну я повернулась півтора тижні тому. Назавжди”, – повідомила вона.

“…Вже тиждень мене не полишає таке дивне відчуття – суміш майже божевільної радості з відчуттям провини за те, що пропустила щось надзвичайно важливе, щось таке, без чого складно ідентифікувати себе українкою, що сповна пережила цю війну”, – зізналася Ашіон.

Хоча там, у Німеччині, в цьому іграшково-безпечному світі, я засинала і прокидалась з новинами про Україну, розповідала про всі ці страхіття в своїй щоденній програмі Ukraine Update, сперечалася з продюсером, що саме цю фразу (Україна на першій лінії фронту захищає краіни Європи з їхніми цінностями…) треба залишити, бо це “не моя особиста думка, а думка вашої фрау (маючи на увазі пані Урсулу Фон Дер Ляйен). Ті, хто знають мою запальну вдачу, легко можуть уявити цей епізод”, – поділилася вона.


Зі слів Ашіон, таких епізодів було декілька. Зокрема скандалом, її сльозами та "піною на вустах продюсера" обернулося відрядження з німецькими колегами до Києва. Адже редакційним завданням було зняти сюжет про те, що "українці начебто втомилися від війни і тому готові, аби керівництво країни сіло за стіл переговорів з рашою"

"Потім були ще декілька місяців роботи. Потім пару місяців на закриття німецької історії. І тиха радість, що буквально розриває тебе з середини", - написала Кароліна.

"Мої іноземні друзі дивувались, як можна повертатись, бо "it’s still not safe", а я дивилась на них і мені ставало шкода їх і їх іграшкового світу. "Das ist nicht meine Welt" (це не сій світ) - перша фраза, яку я запам’ятала.

Тобі співчувають, за тебе бояться, тобою захоплюються вже лише тому, що ти повертаєшся - так, саме туди, у війну, під російські ракети у родовище геноциду - а ти просто сидиш і світишся тихо і м’яко, ніби лампа в бібліотеці. Від того, що завтра вранці в Україну. Так, у велику війну. Додому" (с)", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Кароліна раніше розказувала про чоловіка, в чиєму домі мешкала у Німеччині.