Рашисти вчергове пробили дно розумінням “істіной вєри”. Комусь із тамтешніх церковників вистачило клепки намалювати ікону херсонського колаборанта і зрадника України Кирила Стремоусова. Схоже, що його збираються приписати до Лику Святих. Бойовий піп уже приволік ікону до російських окупантів, яких потім благословив нею на вбивства українців.

Звісно, цим агресивна безбожна московська церква ще раз підтвердила, що з початку повномасштабного вторгнення цілком підтримує агресію воєнного злочинця путіна.

Це вже навіть не приховує головний фсбешний піп-пропагандист Гундяєв.

Певно, російська церква має намір перетворити іконопис на комікси. Бо на несподіваному іконому розписі Стремоусов зображений в ролі православного мученика в червоній рясі, з хрестом і німбом над головою.


"Цікаво, як це - іти у бій, усвідомлюючи, що твоя церква малює на іконах херсонського міського їб***, розчавленого російським танком, і благословляє тебе його ім'ям на смерть?" - цікавляться користувачі, після того, як ця інформація з"явилася в мережі.

РПЦ підтримує вбивства українців і благословляє рашистів на знищення України. Патріарх Кирило разом зі своїми попами займається вербуванням парафіян на війну. Так, один піп висловився з цього приводу: "Люди вмирають - як свині захлинаються блювотиною... То ж краще зі зброєю в руках померти за Батьківщину. Ще встигне помолитися перед смертю - і пішла душа в рай". Не виключено, що наступну на мокшанських болотах ікону напишуть на честь бурята, гвалтівника українських дітей. Або рашистського десантника, який крав жіночу білизну в Ірпені.

Як ми уже повідомляли, до повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, Стремоусов позиціонував себе як блогера. Кирило поширював проросійські наративи і нерідко був помічений у провокаціях.

Під час окупації Херсона Стремоусов перейшов на бік ворога та очолив один з окупаційних органів, підтримував тортури й переслідування українців. Перед заходом в місто українських сил втік до Генічеська, але дорогою його машину переїхав російський танк. Ось так, насправді, Господь оцінив його зраду.

Сергій Бойчук