І отримала великий резонанс.

Ось якими думками діляться:

Цікаво, що від перспективи офіційно перейменувати московію на московію, підгорає в тих самих персонажів, яким підгорав проспект Бандери чи вулиця Шухевича.

Характерно, аргументи ті самі:

  1. Не на часі
  2. Кому ето мєшаєт?
  3. Што оно вам даст??
  4. Це несерйозно, над нами всі будуть сміятися.

Насправді, ніколи не буде на часі. Кожна діяльна людина знає це і робить. Бездіяльна – чекає сприятливих обставин, зручного часу і роками робить ніх#я.

московія під назвою росія заважає мені. Капець, як заважає, коли в тебе крадуть історію, релігію, мову, культуру. А потім, сидячи на горі накраденого в тебе, тебе ж і повчає, що ти бідний і дурний.


Повернення московитам історичної назви чітко сепарує московитів від українців. Після перейменування московії буде набагато тяжче впарювати нашій молоді, що вони нам якийсь братський народ. Бо зникне прив'язка до Русі. А ще це потужний сигнал до розпаду окупантів, бо дає поневоленим народам московії розуміння, що Казань чи Оренбург нічим не гірше москви і могли б собі нормально жити без кормління Кремля.

Сміються не будуть, бо сміються зараз. У нас вкрали історичну назву, а ми мало того, що не вимагаємо повернути крадіжку, а ще й самі, за своєї доброї волі, називаємо їх рускими і легітимізуємо вкрадене. Це смішно, тупо і ганебно.

І ще одне. Не тягайте, що Зеленський дав доручення перейменувати росію в московію. Не Зеленський. Народ. Це була петиція, яку підписали прості люди, щоб заставити державу виконати свою функцію.

Сергій Марченко