Зухвалість cтендапера Щегеля гикнулася всім українським артистам. Ми уже повідомляли, що він, скориставшись дозволом від Мінкульту, чкурнув у Туреччину. І звідти почав насміхатися над колегами по цеху, які “завтикали”. А згодом виїхав з України і режисер Голубков. Він знімав кліп для російської співачки Клави Коки. Певно йому добре заплатили, бо він подався в Росію. Хоча запевнив, що збирається у Варшаву.

Після цього уряд жорстко обмежив можливість представникам культури призовного віку покидати Україну. В результаті це вже стало причиною багатьох скандалів. Зокрема, учасники України на «Євробаченні» гурт Tvorchi не можуть отримати дозвіл від Мінкульту на тимчасовий виїзд за кордон для участі у благодійному заході у Нейробі. Звісно, адже, Мінкульт почав більш жорстко ставитись до видачі дозволів.


«Сьогодні подальша робота усіх артистів у цьому напрямку під питанням через «митців»-зрадників, які виїхали та не повернулися до України. Під питанням наш виступ у місті Нейробі наступного тижня, куди USAID запросив нас виступити на відкритті муралу в рамках проєкту «Стіна» та повпливати там на рівень антиукраїнської пропаганди. Під питанням наша участь у всіх промозаходах перед «Євробаченням» та можливість представити свою країну і творчість там найкращим чином»,  – йдеться в повідомленні на сторінці гурту в соцмережі.

І вони такі не єдині. Гурту The Hypnotunez також відмовили у виїзді за кордон на благодійні концерти за рішенням Мінкульту. Про це учасники колективу також повідомили у соцмережі.

Вадим Снігур