У багатьох людей часто виникає думка “дати якомусь предмету друге життя”, і віддати його комусь іншому. Це здається найкращим варіантом – і вдома з’явиться більше місця, і комусь від цієї речі буде користь. Проте не всі речі, згідно з віруваннями наших предків, можна віддавати задарма навіть родичам. Адже це може обернутися бідою як вам, так і новому власнику цих предметів:

Найбільше це правило стосується прикрас – як дорогоцінних, так і біжутерії. Вважається, що під час носіння прикрас вони наповнюються енергетикою свого власника. Тому віддавати ці речі фактично з частинкою своєї енергетики небезпечно.

Так само варто бути обережними, якщо хтось вам дарує прикраси, які раніше кимось одягалися. Адже в такому разі є ризик забрати на себе біди тієї людини.

Навіть якщо ці прикраси із золота, срібла і платини.


Одяг та взуття, речі, які ми постійно носимо, автоматично наповнюються нашою енергетикою. Тому віддавати свій одяг чи взуття комусь небажано – таким чином ви можете віддати своє щастя і благополуччя іншій людині.

Якщо ж ви отримали від когось одяг, який носила та людина, можна провести своєрідний обряд очищення – випрати речі, додавши до порошку сіль.

Іноді зустрічаються ситуації, коли хтось комусь дарує віник. Насправді краще уникати таких подарунків – не дарувати самим і не брати від когось. Якщо ж хтось вам дарує віник, можна просто дати цій людині кілька монет – вийде, що ви його купили, а не взяли задарма.

Рушники, шарфи і годинники з давніх давен вважалися символами розлуки та сварок, тому їх точно не можна назвати кращими подарунками.

Вадим Снігур