В Успенському соборі в Лаврі в цей день відбулась служба Митрополита Епіфанія та інших духовних осіб ПЦУ

Разом із ним служив архімандрит із Вінниці Софроній

Ось якими враженнями він поділився:

– Божественна Літургія в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі в день свята Собору усіх Преподобних Печерських. В цьому храмі мене рукопокладали у священники, і ось милістю Божою, я знову стою перед Престолом Успенського собору тільки в лоні Православної Церкви України. Слава Богу за все!

Як відомого, священник Софроній є монахом і очолює прес-службу Вінницької і Барської єпархіі ПЦУ

Наша свята Лавра в очікуванні Божественної Літургії. Це наш духовний форпост і окраса. Стільки святих зібраних в одному місці під покровом Пресвятої Богородиці, це диво.

Молитва до всіх преподобних Печерських

Преподобні і богоносні отці наші Антонію і Феодосі1 та всі преподобні Печерські, світила землі пресвітлої, що з темних печер землі нашої славно засяяли і її всю багатьма світлосяйними ангелоподібними зорями освітили, весь ж всесвіт сяянням високих чеснот і чудес Божественних здивували; і сьогодні хоч у смертному гробі тіла ваші перебувають, але душі ваші з Христом, Сонцем Правди, разом з усіма праведниками сяють, як сонце в Царстві Небеснім; звідтіля молитовне ваше проміння до Бога Світла за вітчизну свою посилаючи, не забудьте і нас, що молимося до вас, перебуваючи в ночі скорбот і пристрастей наших; промінням благодаті осяйте нас, щоб ми ходили правдиво у світлі чеснот вашого життя і удостоївся бачити світло неприступної слави Божої, прославляючи Його разом з вами на віки віків. Амінь.

Андрій Власенко