Митрополити УПЦ МП помітили його лише зараз, під час виселення з Лаври

Скандальний ієрарх закликав прихильників до непокори та “відстоювання свої права та свої святині”. Схоже, намісник монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополит Павло готується стати ще одним джерелом соціальної напруги в Україні. Один з провідників п’ятої колони кремля знову відзначився нападками на адресу української влади та ПЦУ.

Про це він заявив під час проповіді в одному із храмів Нижньої лаври, якими поки що користується МП.

“Напевно, Апокаліпсис починається з України, тому що тут великі святині, Київ називають другим Єрусалимом, вся наша Свята Русь, Україна та інші міста вкриті мощами угодників Божих”, – сказав митрополит, якого в Мережі жартома називають “Паша-Мерседес” через нібито його улюблену марку елітних авто.

Павло назвав українську владу “онуками вождів революції (1917 року. – Ред.) – гонителів Церкви”. А духовенство ПЦУ скандальний ієрарх звинуватив у “оскверненні” Трапезного та Успенського соборів Лаври.

Він закликав своїх прихильників “відстоювати свої права та свої святині”.

“Брати і сестри, ви не повинні залишатися осторонь. Ми обирали цих депутатів і сьогодні ми повинні дати відповідь: як обирали, так можемо і усунути, як це заведено в цивілізованому світі. Тому нам доведеться підняти голос. Ми повинні відстояти свою віру, ми не повинні осоромити Церкву, нехай навіть мене розстріляють. Я не боюся смерті”, – підсумував Павло.

Цікаво, що тему Апокаліпсису в Україні дуже добре експлуатує верхівка путінського злочинного терористичного режиму і фсбешної російської гундяєвської церкви. Ну, і як тут не згадати знамениту “Кулю в лоб”. Як той казав: “І сміх, і гріх…”

Розпорядженням міністерства культури, до 29 березня священики УПЦ Московського патріархату мають звільнити усі будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Оскільки проросійська церква, яка співпрацює з окупантами, вже становить загрозу національній безпеці України.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко пояснив, що ченці зможуть після завершення державних перевірок залишитись у Київській лаврі, але за певних умов.

Є ще одна делікатна особливість цього виселення, не зовсім духовна. Аудиторська перевірка виявила близько 40 незаконних новобудов на території Лаври у Києві. Можна лише уявити скільки на цьому заробили на цьому промосковські попи. І як їм тепер не хочеться втрачати золоту жилу.

Можливо “ждун” Павло все ще чекає на свого боса, главу РПЦ патріарха кирила. Цей служитель диявола благословляє окупантів вбивати українців. Він лукаво назвав Лавру “колискою російської цивілізації”. Ми вже побачили цю цивілізацію у “всій  красі”. А ще Гундяєв  закликав своїх прихильників “захистити” цю святиню.

Від кого? Від українських віруючих, які мають свою канонічну церкву, визнану світовим Православ”ям? Відчепіться, нарешті, пропагандисти в рясах, вже досить нам цього рашистького безбожного “визволення”. Наїлися по саме горло.

Моліться, колаборанти, своїм новим “великомученикам Стремоусовим”, а ми будем з істинним Богом та Православною Церквою України, якій і має належати Києво-Печерська Лавра.

Василь Головко