Цей скандал розгорівся у соціальних мережах після публікації відео, на якому лейтенант військової частини б’є строковика. Б”є ногами, з особливою жорстокістю. У ЗСУ розпочали службове розслідування.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці 190-го навчального центру ЗСУ в Житомирської області після того, як відео сколихнуло сотні тисяч обурених користувачів.

Як заявило командування частини, всіх причетних до ситуації вже відсторонено від служби. Окрім того, було розпочато службове розслідування, до якого долучено Службу Військового правопорядку, контррозвідку та Державне бюро розслідувань.

“Ми будуємо армію нового формату, де нема місця зловживанням та нестатутним стосункам. Винуватці однозначно понесуть суворе покарання. За результатами розслідування буде прийнято відповідні рішення”, – сказано в повідомленні.

Українці вимагають покарати офіцера, молодшого лейтенанта Віктора Вітусевича за невиправдано жорстоке побиття підлеглого солдата-строковика. Офіцер уже вибачився перед військовослужбовцем і пояснив, що так його “виховував” через вживання алкоголю. Однак те, що побачили українці на відео, не припустимо в армії нового формату.

Сергій Бойчук