У молдовській поліції заявили про розкриття контрольованої Росією агентурної мережі, яка намагалася послабити прозахідний уряд.

Начальник поліції Віорел Чернаутяну розповів Spiegel, що в суботу ввечері 25 підозрюваних були допитані і семеро заарештовані. Виявлена група складається з людей, які прибули з Росії “з дуже конкретним завданням”, додав він. Агенту вдалося таємно дослідити мережу і записати десять годин аудіо- та відеозапису.

Це сталося після того, як владі стало відомо про дестабілізуючі дії російських спецслужб, які намагались організувати за допомогою демонстрацій на території Молдови.

Нагадаємо, що після попередження українських розвідників, президент Майя Санду заявила, що російська влада готує держпереворот у Молдові. Водночас новий прем’єр-міністр РМ заявив, що Придністров’я необхідно демілітаризувати.

В кінці лютого проросійська партія “Шор” зібрала мітинг у Кишиневі. Вчора проросійські політики знову вивели людей на протести з критикою влади, знову відбулися провокації та зіткнення.

Поліція повідомила про 60 затриманих учасників протестів.

Василь Бойчук