Ірина Борзова: – В умовах війни в організації якісного освітнього процесу одним із головних питань є належне технічне забезпечення вчителів.

У нинішніх непростих умовах одним із надзвичайно важливих завдань держави є забезпечення безперебійного процесу навчання дітей. Влада докладає зусиль, щоб освіта була якісна, але при цьому максимально дотримувалися заходи безпеки, адже країна-агресор не припиняє ракетні обстріли наших міст і сіл, намагається залишити нас без елементарних благ.

Щоб реалізувати право дітей на освіту в умовах війни, важливим питанням є забезпечення освітян технічними засобами для організації якісного навчального процесу як очно, так і дистанційно. Під час робочої поїздки на Вінниччину міністр освіти і науки Сергій Шкарлет передав пристроїв для більш як пів тисячі навчальних закладів області. Загалом освітяни регіону цьогоріч отримали їх понад 2400.


«Вдячний партнерам з розвитку за технічну підтримку освітян та здобувачів освіти, зокрема компанії «Google» та Організації Об’єд­наних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО. Такими важливими та спільними кроками ми задовольняємо потреби у навчанні», – зазначив Сергій Шкарлет.

«Це вже друга партія необхід­них електронних девайсів. Минулого року було передано 2327 ноутбуків у заклади освіти Вінницької області. Розподіл усіх пристроїв здійс­нено пропорційно до поданих громадами потреб», — повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Народний депутат України, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова наголосила, що робота вчителів надважлива, а навчати дітей у нинішніх умовах — це справж­ній подвиг. Крім того, саме освітяни взяли на себе частину важливого завдання з допомоги переселенцям.

«У перші дні російського повномасштабного вторгнення освітні заклади в Україні взяли на себе непросту місію під­тримки переселенців. Я пам'ятаю, як освітяни робили усе, щоб допомогти, зігріти, нагодувати українців, які рятувалися від ворожих обстрілів. Сьогодні наші вчителі реалізують різні проєкти для допомоги війсь­ковим, наближаючи перемогу України. І в цій ситуації надзвичайно важливо приділяти нашим педагогам увагу, забезпечувати комфортні умови роботи, що й робить наше про­фільне Міністерство», — підсумувала народний депутат.

Ірина Борзова дякує педагогам за їхню роботу.