На фронті загинув інструктор

На фронті загинув воїн ЗСУ, 24-річний Руслан Патра з Писарівки. Більше року, перебуваючи на війні, Руслан боронив кожного з нас від загарбників. 2 березня інструктор з бойової підготовки відділення інструкторів батальйону оперативного призначення, молодший сержант Патра героїчно загинув у бою з ворогом в результаті обстрілу позицій противником в районі населеного пункту Спірне Донецької області.

Шаргородщина в жалобі

Громада втратила ще одного воїна ЗСУ – 33-річного Михайла Савчука. Народився воїн у с. Андріївка, разом з рідними проживав у селі Копистирин. Був порядною і щирою людиною. Не сховався від війни, а прийняв бій з ворогом. Помічник гранатометника Михайло Савчук героїчно загинув 2 березня в результаті танкового обстрілу позицій противником в районі н. п. Спірне Донецької області. Михайло мужньо захищав Україну від окупанта, був опорою для побратимів, надією для кожного з нас.

На війні загинув ще один житель громади – Олександр Вдовиченко із с. Слобода-Шаргородська. З 31 жовтня 2022 року Олександр служив у лавах ЗСУ, виконував завдання стрільця-помічника гранатометника. Був справжнім патріотом своєї країни, вірним та надійним побратимом, боровся за незалежну Україну та кожного з нас до останнього подиху. 3 березня загинув під час бою з противником в районі н. п. Оріхово-Василівка Донецької області.

Руслан Токаренко загинув 8 березня, захищаючи Україну

У Тульчинській міській громаді знову жалоба за земляком — 35-річним Русланом Токаренком з с. Нестерварка. Руслан служив старшим водієм десантно-штурмового відділення десантно-штурмової роти. 8 березня під час ворожого артилерійського обстрілу позицій поблизу м.Кремінна Сєверодонецького району Луганської області Руслан Токаренко отримав поранення, несумісні з життям…

На жорстокій війні загинув і 53-річний Віктор Лівандовський із с. Зяньківці Брацлавської громади. Сержант Лівандовський був стрільцем-помічником гранатометного відділення мотопіхотної роти. 7 березня під час виконання обов’язків військової слуби, поблизу н. п. Первомайське Донецької області, під час штурмових дій противника отримав поранення, несумісні із життям.

Вороновицька громада зустрічає на щиті Героїв

28-річний Вжещ Віталій із с. Воловодівки у 2013-2016 роках служив у військах Протиповітряної оборони, а згодом десантником 95-ої окремої десантно-штурмової аеромобільної бригади. Загинув 5 вересня минулого року під час виконання бойових завдань. Тільки тепер Герой на щиті повернувся додому. Уся Вороновицька територіальна громада низько схиляє голову в глибокій скорботі перед світлою пам’яттю Героя…

Виконуючи обов’язок військової служби, пішов у вічність житель с. Степанівки, 51-річний Ігор Жураківський. У молоді роки він служив у ракетних військах у Туркестані. У мирному житті працював на будівництві. Захищати дім і най­рід­ніших для чоловіка було за честь. Тому став до лав ЗСУ і справно виконував обов’язки командира, якого дуже любили і поважали побратими. Герой завжди казав, що на війні зрозумів, що таке справжня чоловіча дружба. Воїни Світла не вмирають, вони продовжують захищати нас з небес!

Липовецька громада прощалася із Павлом Данилевичем

1 березня під час виконання завдання у селі Дубово-Василівка Соледарської громади Бахмутського району на Донеччині мужній воїн героїч­но загинув. Народився Павло у м. Калинівка. Працював у Києві. Захищав Україну у складі мотопіхотної роти на Донеччині. Батьки Павла родом з Росоші, тут проживає родина. Для Липовецької громади втрата Павла — це великі біль і смуток…

10 місяців очікування… і похоронка

Загинув 28-річний Руслан Редченко – житель с. Павлівка Крижопільської громади. 8 травня 2022 року солдат Редченко потрапив під артилерійський обстріл противника біля н. п. Новогригорівка Миколаївської області. Цілих десять місяців родина Героя чекала вісточки, і ось чорним крилом похоронка постукала в батьківську хату.

Був авторитетом у побратимів

28 лютого, під час виконання бойового завдання, виявивши стійкість та мужність, загинув 42-річний Олександр Кучерук, житель с. Семенки.

«Постійно підтримував особисту ідейну та моральну готовність підрозділу, жагу до перемоги. Дисциплінований, завжди вимогливий до себе. Здатний навести твердий статутний порядок. Користувався заслуженим авторитетом та повагою у товаришів», – таким назавжди запам’ятають Олександра його побратими.

Сміливий, щирий, мужній

У бою за нашу Батьківщину, захищаючи наш спокій, 7 березня на Донеччині загинув солдат 59 бригади Бондар Валерій – житель с Дубина Строїнецького старостинського округу. Від нас продовжують йти у вічність сміливі, щирі, мужні українці, які собою прикривали рідну Україну. Таким був і Валерій. Уся Тиврівська громада схиляє голови в глибокій скорботі.

Донеччанин знайшов вічний спокій в Оляниці

37-річний Василь Ткаченко повноцінним жителем Оляниці став у липні минулого року. Переїхав з Донеччини. У 2018 році доброволив у одному з підрозділів ЗСУ на позиціях у Кримському Луганської області. Був багатодітним батьком. Отримав мінно-вибухову травму в районі міста Гуляйполе Запорізької області. Майже місяць перебував у комі в лікарні. 27 лютого серце патріота зупинилося. Поховали його в Оляниці 5 березня.

У відпустці зупинилося серце солдата

Липовецька громада знову в скорботі… Помер 23-річний нападівчанин Анатолій Собко. Анатолій у мирному житті працював на будівництві. Згодом на контрактній основі служив у ЗСУ. Коли розпочалась повномасштабна війна, старший стрілець в/ч 2643 продовжив службу у рядах ЗСУ. Йому б ще жити й жити… Тільки створив сім’ю. Перебуваючи у відпустці, солдат помер 3 березня. Ніхто не думав, що так враз хвороба може забрати життя молодої людини. Йому тепер завжди 23…

Іллінецька земля прийняла воїна з Херсонщини

11 березня Іллінеччина провела в останню дорогу 29-річного Дмитра Мікуліна. Народився Дмитро в селищі Іванівка Генічеського району Херсонської області. Із дитинства захоплювався футболом. Був вихованцем ДЮСШ «Азовець» Генічеська, грав за футбольну команду «Мелітопольська черешня». Працював Дмитро викладачем фізичної культури і спорту в Іванівському ліцеї. 20 жовтня 2021 року він підписав контракт зі ЗСУ. 6 березня при виконанні бойового завдання поблизу н. п. Невельське Донецької області Дмитро отримав поранення, несумісні з життям.

Погребищенська громада у журбі

Тут зустріли скорботний кортеж із тілом загиблого захисника – Миколи Герасюка. Він мужньо захищав Україну ще з 2014 року.

6 березня провели в останню путь воїна Дмитра Шоломіцького. Воїн героїчно загинув у районі м. Кремінна Сєверодонецького району Луганської області.

Вінниця зустрічає Героїв, які тепер у вічному строю

19 січня внаслідок отриманого вогнепального поранення загинув солдат ЗСУ, навідник аеромобільного батальйону, житель с. Садове — 29-річний Сергій Ковтун.

10 березня в останню путь вінничани провели Володимира Копійку – військового 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. З осені він захищав Україну у найгарячіших точках фронту. В грудні отримав поранення, але після лікування повернувся на передову. Загинув Володимир Копійка 3 березня у боях на Луганщині біля Кремінної.

Туга за героями

У бою за нашу Батьківщину загинув 30-річний Сергій Кретюк – житель с. Міжлісся.

10 березня загинув молодий воїн Віталій Жуківський. Стрілець-санітар віддав своє життя в бою біля н.п. Невельське Донецької області.

Під час обстрілу окупантами 4 березня у Донецькій області загинув Олександр Токарчук з с. Василівки.

9 березня, відданий вій­сь­ковій присязі на вірність українському народу, загинув старший солдат Олександр Ляхнович з Бара.

Плисків знову втратив сина

Микола Гутий був навідником мотопіхотного відділення. 7 березня під час артилерійського обстрілу поблизу н.п. Невельське Донецької області отримав поранення, несумісні з життям.

Оратівська громада втратила Сергія Літвінка 

Він був сміливим і відданим своїм побратимам, займав посаду гранатометника.

Але війна забирає найкращих… 3 березня в ході бойових дій, від отриманих поранень в районі н.п. Бахмут Сергій загинув.

Він поклав своє життя за свободу кожного з нас, за те, щоб небо над нашою рідною Україною було мирним і вільним!     Пам’ять про Сергія Літвінко навіки буде в наших серцях! Герої не вмирають, вони продовжують боронити нас з небес! Перемога буде за нами! Слава Україні!

Бершадська громада втратила ще двох захисників

Внаслідок штурмових дій противника, гідно виконуючи свої військові обов‘язки, загинули два герої Бершадщини. 3 березня загинув Юрій Непотрібний.

І 4 березня – Сергій Га­дій­чук. Це непоправна втрата для всієї громади та України. Біль від цієї утрати не згасне ніколи. Його війна почалася ще з 2014 року. Справжній патріот, вірний побратим та захисник. Таким він назавжди залишиться у пам’яті земляків, побратимів.

Пішов на війну, щоб захистити трьох синів

8 березня у селі Суворовське в останню путь провели загиблого захисника України, 25-річного Ігоря Ткача. Люди вийшли на вулиці з прапорами, квітами та лампадками, щоб вшанувати його пам’ять. Старший солдат Ігор Ткач служив старшим водієм взводу розвідки спеціального призначення. 1 березня в результаті мінометного обстрілу позицій в районі н.п. Спірне Донецької області отримав поранення, несумісні з життям. Без найріднішого залишилися дружина, мати, бабуся та дідусь, троє синів.

На щиті повернувся додому

військовослужбовець Олександр Сафонов. Воїн загинув 6 березня під час артилерійського обстрілу поблизу н. п. Невельське Донецької області.

Солдат Анатолій Ці­сін­ський, житель с. Цибулівки, загинув 7 березня біля н. п. Невельське Донецької області.

7 березня у бою за Україну від артобстрілу російських військ в селі Меньківка Донецької області загинув 42-річний житель села Дубова Жмеринської громади Петро Солоненко.

8 березня під час виконання бойового завдання загинув Іван Ліщинський з с. Придністрянське. Загинув військовий поблизу міста Бахмут.

9 березня, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув Дмитро Олій­нічук, житель с. Киянівка.

12 березня Немирівська громада прощалася із Олександром Лозовим.

Стадницький старостинський округ у жалобі за воїнами-земляками. Захищаючи Україну на території Донецької області, загинули Валентин Жила та Іван Круцюк.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК