Страшна безпричинна війна терористичної росії проти України болить в серці кожного Вінничанина. І кожен зараз намагається допомогти нашим воїнам, та підтримати дух цивільних, які втратили своїх героїв у важких боях.

На Ямпільщині цими днями проходять благодійні заходи зі збору коштів на потреби земляків на фронті та вшанування пам”яті наших воїнів, яких Господь забрав у своє Небесне Військо. Їх ініціювала керівник Ямпільського міського центру культури та дозвілля Людмила Кінзерська. А земляки охоче підтримали ідею.

Композицією «Янголи» із щемливим мерехтінням свічок розпочався благодійний концерт у Гонорівській філії центру.

Звертаючись до присутніх, Людмила Кінзерська зазначила, що такі заходи дають можливість не тільки проявити турботу про тих, хто боронить сьогодні рідну землю, а й об’єднують, здружують громаду задля добрих справ. Про єдність народу, про його героїзм говорилося у слові до глядачів заступника директора з виховної роботи Гонорівської школи Жанна Більська.

Як завжди порадував земляків вокальний ансамбль «Калинонька» Гонорівського філії Ямпільського міського центру культури та дозвілля. Його завідувач і художній керівник Петро Йосипович Ячменюк створив багато творчих колективів і розгледів сотні талантів серед молоді Гонорівки та Тростянця. Він і досі долучає земляків до мистецтва. Зворушливо звучала музика рідного дому із вуст солістки Людмили Іванівни Скрипської – колишнього секретаря Тростянецької сільської ради. Поряд  з ветеранами в ансамблі – юні обдарування Маша Маркітан та Настя Рошу, щиросердно закохані  в світ музики та співу.

Нікого в залі не залишив байдужим театр одного актора – клембівчанки Тетяни Жошко. Жінка продемонструвала нове бачення, здавалося б, знаної ще з школи «Катерини» Т.Г. Шевченка. Гарну сценічну майстерність показали і її юні земляки – танцюристки Клембівської філії Ямпільської школи мистецтв (керівник гуртка Маковій Леся).

Наче молитва прозвучала пісня «Повертайтесь, хлопці живими» із вуст самодіяльної співачки уродженки Гонорівки – Оксани Олійник. В її очах бриніли сльози від вчорашньої розлуки з сином Владиславом, котрий пішов захищати рідну землю. Високою виконавчою майстерністю, витонченим ліризмом підкорили глядацьку  залу Віктор Рудукан, Григорій Васильєв, Олександр Бернадзіковський які славили рідний подільський край, та його щедрий і талановитий народ.

Приємно вразили глядачів і таланти Андрія Левицього – чудового співака, органіста, режисера з Ямпільського центру дозвілля.

На завершення Петро Ячменюк подякував  за постійну спонсорську підтримку місцевому підприємству ПОП «Рідний край». Зокрема і його керівників: депутата Ямпільської міської ради Анатолія Комара та Галини Білінської.

А староста Тростянецького старостинського  округу Сергій Бойко побажав всім мирного весняного неба, здоров’я, та родинного затишку. На його звернення гаслом «СЛАВА УКРАЇНІ!». Зал дружно відгукнувся: «ГЕРОЯМ СЛАВА!»

Коли Батьківщина – у вогні, коли патріотизм одного бійця може творити дива героїзму, тоді перевіряється на міцність не тільки техніки броня а й сила людських взаємин: єдності, безкорисливості, любові…

Під час благодійного заходу було зібрано 3500 грн на потреби ЗСУ.

Наталя Халабуда