11 березня на батьківщині героя попрощалися з командиром ескадрильї Су-24, підполковником Олександром Жибровим, який загинув 24 лютого 2022 року на Херсонщині, повідомляє Кропивницька міськрада. Він прикривав 59 бригаду, де служить багато наших земляків.

“24 лютого 2022 року, в перший день повномасштабного вторгнення, літак підполковника Жиброва був у небі над Херсонщиною, на яку сунули вороги. Чи усвідомлював він тоді, наскільки потужно Росія в ці хвилини атакує Україну і яку перевагу в повітрі й на землі має ворог? Напевне, що так, але продовжував виконувати свій обов’язок як Воїн, для якого кількість ворогів в прицілі справа другорядна. Головне – знищити їх усіх”, – йдеться в повідомленні.

Український ас знищив колону російської техніки, але його літак теж зазнав вогневого ураження, можливості катапультуватися пілот вже не мав. Штурмовик Олександра Жиброва впав на скупчення ворожої техніки.

За особливу мужність і самовідданість, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 26 березня 2022 року підполковник Олександр Жибров посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня

Ще один син столиці Неба полетів у Всесвіт.

Вірніше лише тепер зуміли похоронити тіло. Душа відлетіла в перший день війни.

Тоді орки на своєму телебаченні показували цілу колону ворожої техніки, яку спалив спрямований туди літак.

Але тіло пілота залишалось на окупованій території.

Тіло пілота похоронили місцеві жителі вже в окупації. Зняли відео і виклали в Інтернет. Це була вістка тим, хто його шукав. Там було вказане і місце захоронення в селі Чаплинка.

І ось тепер тіло вдалось перепохоронити на батьківщині героя.

Його батько, також льотчик, і також Олександр, полковник у відставці гордиться своїм сином. Каже, що кожен льотчик розуміє, що його політ може бути останнім будь коли. Тим більше в час війни.

Батькові доводилось воювати в Афганістані. За СРСР.

Серед рашистів, які посунули загарбницькою війною в Украіну є і вихідці з Барнаульського військового училища, в рф, де навчався батько Героя.

Ось так політика тирана кинула однополчан на війну по різні сторони барикад

Андрій Власенко