За “голову” міністра оборони Італії обіцяв 15 мільйонів доларів.

Для цього Медведєв найняв ПВК “Вагнера”.

Не секрет, що є ряд відповідних діячів західного політичного світу, яких терористична росія не любить. Серед них – мінстр Крозетто, пишуть ЗМІ.

Італійська розвідка заявила, що Росія запропонувала ПВК “Вагнер” нагороду в розмірі 15 млн доларів за усунення міністра оборони Італії Гвідо Крозетто.

Як повідомляє Il Foglio, за погрозами міністру стоїть нібито колишній президент Росії Дмитро Медведєв.

Згідно даних італійської розвідки, в способі передачі замовлень, яку Москва могла б доставити в Рим, буде чітко визначений ланцюжок.


У "Вагнера" є принаймні два осередки в Європі: один на Балканах, який переміщається між Сербією і Албанією, інший в Естонії.

Розвідка зазначає, що Крозетто "замовили" через його недавні заяви про значне збільшення прибуття мігрантів морським шляхом з Північної Африки, стверджуючи, що за цим можуть стояти російські найманці ПВК "Вагнера". І за позицію щодо російської агресії протти України.

Засновник ПВК Євген Пригожин відкинув звинувачення італійського уряду, заявивши, що "ми не в курсі того, що відбувається з міграційною кризою, ми не маємо справи з цим, у нас є купа інших проблем, які потрібно вирішити", і образив Крозетто, назвавши його "придурком і задиракою".

Як відомо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) також відзначали, що після невдалих спроб захопити Бахмут глава приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин позбувся влади і авторитету в очах президента РФ Володимира Путіна. Тепер кремлівський диктатор хоче змістити акцент назад на регулярну армію РФ.

Медведєв поки що не коментує даних італійської розвідки.

Сергій Бойчук