Міжнародна слідча комісія ООН не знайшла доказів геноциду в діях Росії на території України, але ще вивчає “деякі аспекти”

Про це заявив керівник комісії Ерік Мьосе під час брифінгу, повідомляє The Guardian.

– Ми не знайшли доказів того, що на території України був геноцид, – сказав він.

Мьосе додав, що комісія все ще аналізує докази та вивчає “деякі аспекти, які можуть викликати питання” щодо можливого геноциду.

Водночас комісія визнала, що РФ скоїла широкий спектр інших воєнних злочинів, зокрема навмисні вбивства, систематичні тортури та депортацію дітей.

– Комісія назвала потенційними злочинами проти людяності неодноразові напади на українську інфраструктуру, які залишили сотні тисяч людей без тепла й електрики в найхолодніші місяці, – йдеться у звіті, який був опублікований 16 березня.


Звіт був створений на основі понад 500 інтерв’ю, супутникових знімків, відвідуваннях місць ув’язнення та могил.

Окрім порушення з боку росіян, також були знайдені порушення і у діях українських військових. Однак вони становлять “незначну кількість” – більшість доповіді зосереджено саме на звинуваченнях проти Росії.

Нагадаємо, що з самого початку безпричинної повномасштабної війни країни-терористки Росії проти суверенної держави України ООН, переважно, обмежувалася свівчуттями та стурбованістю.

У відповідь на вимогу цивілізованого світу зупинити окупацію, позбавити окупанта статусу члена організації, не вживалося ніяких конкретних дій.

Більше того, незаконно посівши місце в Радбезі ООН, Росія продовжує і досі блокувати всі рішення організації, спрямовані на забезпечення міжнародної безпеки. По-суті, Рада Безпеки ООН устами представників Росії виправдовує воєнні злочини російських терористів проти людяності та демократії у всьому світі.

Навряд чи Україна може сподіватися на об"єктивність Міжнародного трибуналу ООН при такій "короткозорості" головної міжнародної безпекової структури. Схоже, світові терористи та криваві диктатори вже остаточно "приручили" чиновників Організації Об"єднаних Націй, які перестали помічати всі кричущі злочини проти людяності та прояви геноциду у військовій агресії Росії проти українського народу.

Вони, навіть, перестали чути публічні заклики рашистських лідерів та пропагадистів до знищення української нації та держави, постійні залякування з боку РФ  застосуванням ядерної зброї. Здається, що в ООН навіть не рахують скільки вже незалежних країн, скільки мільйонів мирних громадян стали жертвами імперських амбіцій новітньої дикої орди, яка несе руйнацію всьому цивілізованому світу.

Завтра кремлівський злочинний режим може напасти на будь-яку іншу країну, і при такій системі міжнародної безпеки, це просто "не помітять". Або для галочки висловлять бюрократичне співчуття після повної окупації.

Василь Головко