Перші 8 вагонів вже завантажуються на проміжне сховище в Дільсдорфі та транспортуються поїздом в Україну. Угода між Управлінням транспорту Цюріха (VBZ) і Державним секретаріатом з економічних питань (SECO) передбачає, що загалом 35 транспортних засобів Tram2000 будуть відправлені до Вінниці. Вагони були в користуванні, але в гарному стані. Як показує практика, вони можуть експлуатуватися ще 12-15 років.

Про це повідомили в транспортному департаменті Цюріха (Швейцарія).

Транспортування відбувається партіями по 6-8 вагонів. Першу партію з восьми трамваїв уже очищено від шкідливих речовин і перевезено на тимчасове сховище в Дільсдорфі. Звідти вони вирушать на поїзді до українського кордону. А вже звідти – до Вінниці. Це не перша поставка “трамів” у місто над Бугом. Вінничани вже добре знають ці машини і схвально відгукуються про їхню зручність.

«Через початок війни між Росією та Україною в лютому 2022 року проект довелося тимчасово призупинити. Після того, як наприкінці літа 2022 року воєнна ситуація знову стала стабільнішою, SECO змогла провести більш точну оцінку ризиків ситуації та відновити проектну діяльність», – йдеться у повідомленні.

Вадим Снігур