Мая Санду заявила, що не бачить небезпеки війни в Молдові, поки Україна стримує агресію Росії, попри те, що, за її словами, Росія намагається дестабілізувати ситуацію в її країні. Про це повідомляє Reuters.

Під час промови в парламенті Санду підтримала Україну у її протистоянні російській агресії після початку повномасштабного вторгнення понад рік тому та закликала молдаван об’єднатися задля вступу країни до Європейського Союзу.

“Немає ніякої небезпеки війни в Молдові, поки Україна воює”, — сказала Санду в парламенті. Вона ще раз запевнила громадян, що Росія не зможе влаштувати війну в Молдові, поки тримається Україна.

“Хочу запевнити наших громадян, що зараз Молдові не загрожує війна. Російська армія не може потрапити сюди, поки Україна тримається – і таким чином захищає Молдову. Ми вдячні українцям за їх хоробрість і волелюбність”, – заявила Санду.

Як ми вже повідомляли, низка медіа з міжнародного журналістського консорціуму отримали доступ до плану Кремля щодо встановлення повного контролю над Молдовою.

Одним із елементів дестабілізації в республіці кремлівські терористи бачать збурення народу. Саме тому проросійські сили знову влаштували протести в центрі Кишинева. Там були мітингарі переважно пенсійного віку, які брали з собою плакати з критикою чинної влади та православні ікони.

Василь Головко