Це унікальний і дуже корисний продукт. У сирих яйцях є багато вітамінів (A, B, E,D, PP), а також в них є залізо, йод, марганець, калій, кальцій та багато інших необхідних для організму людини мікроелементів.

Дієтологи кажуть, що в одному сирому яйці міститься денна доза всіх потрібних організму макроелементів і білка, що відповідає за організацію нових клітин тіла. Крім того, сирі яйця відмінно підходять тим, хто ретельно стежить за стрункою фігурою і регулярно займається фізкультурою. Адже в яйцях багато білка і завдяки йому атлети нарощують собі м’язову масу.

Співакам лікарі рекомендують вживати сирі яйця для подальшого зміцнення голосових зв’язок. Справа в тому, що вони зволожують слизову горла.

Білок сирого яйця позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт.


У деяких випадках сирі яйця допоможуть запобігти випадання волосся, а також можуть допомогти в боротьбі з сухою шкірою на обличчя і під волоссям.

Однак, сирі яйця не рекомендується вживати людям, які страждали від високого рівня холестерину в крові та від алергії.

Сирі яйця не цілком безпечні для дітей.

Дуже корисно пити сирі курячі яйці чоловікам. Як кажуть дієтологи формат "сире яйце натщесерце" дуже корисний для збереження чоловічої сили. Допомагає також тим, хто часто страждає від застуд. Свіже домашнє яйце слід випивати перед сніданком.

Чоловіки, які хочуть збільшити ріст м'язів, споживають сирі яйці окремо, або включають їх до складу різних коктейлів. В такому випадку рекомендується вживати в добу не більше шести білків і двох жовтків яєць. Крім того, сирі яйця допомагають і з репродуктивною функцією ‒ оскільки покращують частоту еякуляцій. В сирому вигляді яйці містять амінокислоти, які організм не здатний самостійно синтезувати.

Зараз помітно впали ціни на домашні курячі яйці. На вінницьких базарах їх вже можна придбати по 60 гривень за десяток. Час поправити здоров"я.

Вадим Снігур