Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб передав допомогу Барській міській лікарні та Оратівській лікарні планового лікування. Медичні заклади отримали по 30 функціональних ліжок з тумбочками та матрацами.

Доставку вантажу до лікарень організували депутати обласної ради і координатори штабу Олександр Хом’як та Олександр Шевчук.

Під час робочої поїздки до Барської громади медичні меблі від гумштабу передав голова облради Вячеслав Соколовий.

— Це результат нашої міжрегіональної співпраці з партнерами — ГО «Народна Самооборона Львівщини». Обладнання, безумовно, по­ліпшить якість медичних послуг: пацієнтам буде комфортніше перебувати в лікарні, а медикам — працювати, — розповів Вячеслав Соколовий. — Це вже не перший гуманітарний вантаж лікарням від нашого штабу. Але дуже потрібний та важливий, адже навантаження на медичні заклади під час повномасштабної війни значно збільшилося — допомога надається і нашим військовим, і внутрішнім переселенцям. Дякуємо всім, хто приходить на допомогу. Україна згуртована. Ми переможемо!

Барська громада з початку повномасштабного вторгнення прихистила понад 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Оратівська лікарня обслуговує 52 населених пункти, надає стаціонарну, амбулаторну та паліативну допомогу. Тож лікарні потребують укріплення матеріальної бази.

Міжрегіональний координа­ційний гуманітарний штаб на Вінниччині був створений майже рік тому, наприкінці березня 2022 року, обласною та Він­ниць­кою міською радами. Роботу координує Володимир Гройсман. Впродовж цієї непростої зими координатори штабу та волонтери піклувалися про те, щоб воїнам на фронті було тепло. На передову штаб відправив кілька сотень пічок-буржуйок, потужні електрогенератори, автомобілі, планшети, квадрокоптери, 30 тисяч хімічних грілок, шанцевий інструмент, окопні свічки, смаколики. Тим часом пос­тійно надавалася гуманітарна допомога громадам області: зокрема медичним закладам Вінниччини, центрам розміщення переселенців, со­ціальним закладам.

Нині Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організовує передачу для усіх ФАПів та сільських амбулаторій у Вінницькій області наборів індивідуального захисту. Медпрацівники отримують респіратори, бахіли, санітайзери, халати, захисні рукава та ковідні костюми. А найближчим часом такі набори доставлять також медикам в інші міста — Рівне, Хмельницький, Івано-Франківськ, Житомир та Полтаву.

— Уже рік триває масштабна російська агресія. Але скільки б вона не продовжувалася, команда нашого Міжрегіонального штабу буде працювати самовіддано та ефективно. Кожен волонтер буде працювати до самої перемоги, допомагаючи захисникам та підтримуючи вінничан й мешканців постраждалих громад. Ми не маємо права на втому! Маємо і надалі бути згуртованими та робити усе для перемоги України! — каже Вячеслав Соколовий.

Андрій БОЙЧУК