Льотчик, офіцер Повітряних Сил, працював у нашому штабі, з Донбасу. Був у полоні рф

Тому добре орієнтується в ситуації у Бахмуті. Крім того, пояснив які можуть бути наслідки порушення «написаних кров‘ю правил».

Купол, на його думку, з точки зору законів воєнно часу їх порушив. Але і підняв дуже важливу і кричущу тему – відправлення на фронт не підготовлених інструкторами бійців.

Тому й запропонував украінських інструкторів замінити іноземними, де знають як готувати. А украінських відправити на фронт. Приклад з вінницьким батальйоном, і не одним, показує, що не підготовлені воїни гинуть і потрапляють в полон. Або просто втікають з поля бою.

А щодо обморожених зимою воїнами в окопах ніг, які тримали позиції до останнього, то це вже знають всі соцмережі.

Реальні воїни просто показували фото із обмороженими ногами.

Тут дуже добре треба командуванню розібратись – чого більше – користі чи шкоди принесло оприлюдення Куполом, без перебільшення легендарним командиром, захисником Донецького аеропорту, тієї  інформації, яку він оприлюднив.

Те що це правда, факт! Але чи врятує він більше людей, тим що це оприлюднив, чи ворог вирахує у аналітичних центрах слабкі оприлюднені факти і приведе до ще більших втрат – ось в чому вся суть.

До речі, під час розмови, Світан порушив ще одну важливу тему – тих самих написаних кров’ю правил: категорично заборонено літати на малих висотах вертольотам в населених пунктах. А гвинтокрил з міністром Монастирським цей закон порушив. Результат  – катастрофа.