В мене була доба, щоб забрати дітей з Москви…

Співачка Світлана Лобода заявила, що пишається тим, що після початку повномасштабної війни зробила вибір на користь України. Зі слів артистки, їй робилися конкретні пропозиції залишитися в росії та бути там “королевою”, але вона їх відкинула.

Про те, чи засуджує вона російських колег, які не засудили чи навіть підтримали війну, Свєта розповіла в програмі “Статус: Свободен”.

Як висловилася Лобода, яка тепер мешкає в Латвії, з 24-го лютого 2022-го року її життя “повністю обнулилося”, і вона почала з чистого аркуша.

“Сьогодні я не спілкуюся ні з ким із моїх колег. Я сьогодні спілкуюся зі своєю родиною, і моє коло звузилося до моєї родини, до моїх рідних людей. Я не можу і не беруся засуджувати нікого. Так, мені боляче від багатьох моментів, тому що я багатьох людей знала, але знаю, що за ситуація там (у росії), який тиск вони відчувають. Це не порівняти, звісно, з тим, що відчувають наші люди, з тим болем і тим жахом, із яким живемо ми в Україні”, – наголосила артистка.

“Але коли мені писали в особисті повідомлення в інстаграмі: “Пробач нам, будь ласка, не ображайся, в нас нема іншого вибору, ми дорослі люди, в нас нічого не буде, ти ще молода, ти можеш вибудувати свою кар’єру, своє життя. Якщо ми поїдемо, нам нічого не світить, ми просто залишимося ні з чим”. Я ніколи не відповідаю на ці повідомлення, що ти тут можеш відповісти? В кожної людини є свій вибір у цьому житті”, – зазначила вона.

Лобода підкреслила, що в останні роки мала все, чого прагнула і про що мріяла, була на піку популярності в росії та країнах СНД.

“Я залишила все, бо по-іншому я не могла. Тому що я переживаю і люблю своїх людей, свій народ. І я розуміла, що в мене нема часу навіть думати, мені треба дуже швидко зібратися і впродовж доби зібрати свою родину, своїх дітей, які ходили в Москві до школи, і ми через добу поїхали. Назавжди”, – сказала вона.

“Я дуже пишаюся собою, я дуже пишаюся своїм вибором. Я ж сама, свідомо прийняла це рішення піти. Ніхто ж мене не підштовхував. Навпаки, були люди, які казали: “Ми зробимо все для того, щоби ти тут почувалася королевою, більше нікого не буде, будеш лише ти. Ми заплатимо стільки, скільки потрібно, щоби ти залишалася там”. Але навіщо мені потрібен весь цей дріб’язок, якщо в мене є серце, душа, сім’я, моя країна, мій рід, за який я несу відповідальність, перед яким я чесна”, – підсумувала зірка.

Нагадаємо, в річницю повномасштабного вторгнення Лобода випустила відео на сингл “По-українськи”, присвятивши його співвітчизникам, які борються за свою свободу.