На чергову атестацію прибуло 18 викладачів, у яких термін дії ліцензії на право викладацької діяльності закінчувався.

Цього разу з 18 теоретичний та практичний іспит успішно склали 14 викладачів. Четверо півроку можуть відпочивати і готуватися наново. У Регіональному сервісному центрі у Вінницькій області попри все таким результатом знань викладачів задоволені. Кажуть, що минулими роками рівень знань самих викладачів був значно слабшим.

То що, виходить, що у автошколах випускають на дороги потенційних учасників ДТП, котрі складають загрозу життю?

На думку самих викладачів, їм потрібна окрема школа для підготовки. У багатьох автошколах слабка технічна база, але головна причина – це те, що автошколи просто заробляють гроші, а не вчать. За яким принципом набирають викладачів — ніхто не може сказати.

Часто правила дорожнього руху не відповідають запитанням у екзаменаційних білетах і студенти їх не можуть зрозуміти. Трапляється, що у автошколах не вистачає навіть плакатів і стендів! І більшість студентів приходять до автошкіл тільки для того, аби заплатити гроші і отримати права. Ще недавно екзамен коштував щонайменше 1400 гривень. Вартість навчання — від 3 тисяч гривень. У неї не входить пальне. Тим часом аварійність на дорогах не зменшується. Щомісяця дороги забирають десятки життів.

Ілона ВАЛЬТЕР