Регулярно виділяються гроші на харчування дітей у санаторії, ремонт, забезпечення дозвілля та оздоровлення, однак ці гроші зникають «у невідомому напрямку». На ремонт збирають гроші з працівників, змушують безкоштовно приносити в санаторій продукти харчування в рамках якихось незрозумілих «акцій». Тобто, виділені на харчування, миючі засоби та інші побутові речі кошти на це не витрачаються.

Дитяче дозвілля забезпечує старий телевізор, немає навіть м’ячів. В корпусі санаторію є бойлер, але його не вмикають «з метою економії», тож вмиваються діти холодною водою, а гаряча є раз на тиждень.

Щодо працівників, то наближені до головлікаря особи мають по півтори ставки, тридцять тисяч відпускних і тижнями не з’являються на роботі. А всі інші отримують значно менше, їх принижують і змушують витрачати власні гроші на «акції» та потреби санаторію. Зранку за дітьми доглядають четверо вихователів, а по обіді (на ту саму кількість дітей) всього двоє. Окрім того, вихователі, що працюють зранку, отримують також частину учительських ставок.

Освітня програма в санаторії дуже слабка, і діти відстають від загальнодержавної шкільної програми.

На території санаторію спиляли кілька цілком здорових сосен і з їх деревини зробили альтанку в домі головлікаря. Чоловіки – господарські працівники (два водії, сантехнік, електрик) приходять на роботу, але більшу частину часу працюють в помешканні головлікаря.

Санаторію належить фруктовий сад. Весь врожай саду було продано, а гроші головлікар просто «забрав собі». Коли санітарки відпрошуються з роботи, то повинні заплатити сто гривень «за пропущений день роботи». І кому? Звісно ж, особисто головлікарю.

Небайдужі працівники
санаторію, Вінницька область

Від редакції. У листі вказується назва санаторію та прізвища згаданих осіб. Готові надати їх компетентним органам для перевірки.