Весняні канікули 2023 року заплановані у кінці березня – на початку квітня. Скільки днів для відпочинку матимуть вінницькі учні?

Як зазначала раніше директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, освітні заклади мають повноваження самостійно на педагогічних радах приймати рішення щодо структури навчального року. Відповідно до епідеміологічної, безпекової ситуації та інших факторів школи встановлюють, коли починати й завершувати весняні канікули.

Коли будуть весняні канікули у 2023 році?

Міністерство освіти рекомендує школам провести весняні канікули з 27 березня до 2 квітня. Загалом період включає п’ять буднів та два вікенди, тобто відпочинок триватиме дев’ять днів.

Навчальним закладам із триместровою системою рекомендується спланувати весняні канікули із 3 по 9 квітня 2023 року.  Кожна школа самостійно приймає цей графік, тому дати можуть відрізнятися.

Під час канікул школярам радять гуляти на свіжому повітрі, відвідувати парки, зелені зони, майстер-класи, курси та інші корисні заняття. Не слід також забувати про виконання домашніх завдань, щоб після перерви було легше повернутися до навчального процесу. Прокидатися також потрібно раніше – щоб звикнути до переходу на літній час. Батькам, у свою чергу, потрібно спостерігати за безпекою дітей, в тому числі – в інтернеті.

Василь Головко