Сергій Ткачук — син екснардепа від партії «Солідарність» Геннадія Ткачука  та діючий депутат Вінницької обласної ради від забороненої ОПЗЖ – жодного разу не був присутній на сесіях протягом повномасштабного вторгнення.

Як відомо, його тітка депутатка облради від УСГ Людмила Станіславенко нещодавно склала свої повноваження. Як сама ж повідомила – «через непорозуміння у фракції». Нагадаємо, Людмила Станіславенко, її чоловік Ігор Ткачук, його брат — Геннадій Ткачук та син Сергій Ткачук раніше представляли БПП. Але як тільки блок пішов в опозицію, а в області лідируючою стала «Українська Стратегія Гройсмана», троє представників родини — Геннадій Ткачук та Людмила Станіславенко — стали депутатами Вінницької обласної ради від УСГ. Чоловік Людмили Ігор Ткачук — депутатом міської ради від «Стратегії Гройсмана».

Батько – Геннадій Ткачук, екснардеп від БПП та ексдепутат Вінницької облради від УСГ

Син екснардепа Геннадія Ткачука Сергій від Блоку Петра Порошенка несподівано пройшов від ОПЗЖ. А як тільки УДАР Кличка став набирати рейтинги, а братам у силі Гройсмана сказали визначатись, вони склали повноваження депутатів і очолили УДАР в області.

А от наймолодший з Ткачуків — депутат Він­ницької облради Сер­гій Ткачук – від обраної по­літсили ОПЗЖ так і не відрікся. Щоправда, вже більше року не з’являвся на жодній із сесій. Звітів про свою діяль­­ність не подавав.

Рух «Чесно» дослідив, що Сергій Ткачук не лише прогулює сесії Він­ницької облради. 5 мі­сяців був відсутній на своєму робочому місці у Закарпатській митниці. Там він виконував обов’язки заступника начальника від­ділу кінологічного забезпечення управління запобігання і протидії контрабанді та порушенню митних правил. Але, за інформацією «Чесно», з лютого 2022 року Ткачук жодного разу не з’явився на робочому місці.

Сергій Ткачук, депутат Вінницької облради від ОПЗЖ

Про це свідчить відповідь Закарпатської митниці на запит активістів. З лютого аж до його звільнення у червні 2022 року в його табелях робочого часу стоїть «НЗ» — «відсутність з нез’ясованих причин». Причину відсутності на роботі Ткачук не повідомляв, тому його звільнили з виплатою вихідної допомоги у розмірі 15 119 гривень.

Активісти «Автомайдан Вінниччини» дослідили, що на сторінці у Facebook, яка підписана ро­сійською «Сергей Ткачук», останній запис датовано червнем 2022 року. Жодної згадки про війну в Україні, про росію як країну-окупанта, на ній немає. А в Instagram людина, дуже схожа на Сергія Ткачука, хизується годинником із білого золота та золотим злитком. А в TikTok у користувачки з ніком nadin.grinadin знайшли відео, на якому Сергій Ткачук танцює під пісню Філіпа Кіркорова, який підтримує війну проти України. Розслідувачі ру­ху «Чесно» знайшли міс­цевість, дуже схожу на краєвиди із цього відео.

Відео розслідувачів ру­ху «Чесно», з танцями на відпочинку людини, схожої на С. Ткачука.

Його авторка nadin. grinadin з червня минулого року публікує відео з готелю, дуже схожого на люксовий готель у Чорногорії — мережу пент­­хау­сів Dukley Gardens у місті Будва на березі Адріатичного моря. Дослідники стверджують, що оренда номера тут стартує від 1271 євро за день. А вартість пентхаусу — від 3,3 млн євро.

– Зараз родина Ткачуків активно заявляє про волонтерську діяльність. Але якщо вони такі патріоти, то чому ж не повернуть в Україну свого сина і племінника Сергія Ткачука? Може, нехай «потанцює» у Бахмуті, а не в Чорногорії? — запитують вінничани.

Підготувала
Каріна МАЄВСЬКА