У Головному управлінні ДСНС у Вінницькій області вкотре закликають від паління сухостою:

– Не зважаючи на постійну профілактичну роботу рятувальників Вінниччини, щодо випалювання сухої рослинності, громадяни й надалі нехтують правилами пожежної безпеки і цим не лише додають роботи бійцям ДСНС, а й шкодять довкіллю.

Недбало кинутий недопалок, іскра від багаття, небезпечні пустощі з вогнем можуть стати причинами виникнення масштабних пожеж в природних екосистемах.  За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.  Та попри це, підрозділи Служби щодня продовжують виїжджати на ліквідацію таких загорянь.


21 березня рятувальники Вінниччини 10 разів ліквідовували пожежі в природних екосистемах. Зокрема, у Вінницькому, Тульчинському, Гайсинському, Жмеринському районах області та в м.Вінниці. Полум’ям знищено понад 7 га сухої трави.

Шановні громадяни! Якщо ви стали свідком загоряння на відкритій території – спробуйте погасити його самотужки з допомогою підручних засобів. Якщо ж пожежа набрала сили – терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»