Це фото ми поширили відразу після того, як воно потрапило в Мережу. І сьогодні раді повідомити, що бійця впізнали його родичі.

“Боєць зник біля Бахмута наприкінці лютого.

Рідні відшукали безвісти зниклого родича 46-річного Івана Івахіва з Тернопільскої області завдяки фото у соцмережах, що виклав небайдужий знайомий Івана. Боєць зник біля Бахмута наприкінці лютого. Через втрату пам’яті внаслідок важкого поранення він не шукав своїх рідних.

Мати бійця Ганна Івахів побачила фото у соцмережі, спільноті “Пошук людей під час війни”, та впізнала у чоловікові з перев’язаною головою свого сина.

Наразі поранений боєць перебуває у Вінниці у лікарні швидкої допомоги.

На жаль, він нічого не пам’ятає про себе, однак маму впізнав.


"Після поранення він не розмовляє і нічого про себе не пам'ятає. Я вирішив допомогти йому знайти близьких. Мама приїжджала, і він її начебто впізнав", – розповів сусід Івана, який і виклав його фото та оголошення.

Іван родом із селища Гусятин Тернопільської області, на фронт пішов добровольцем ще наприкінці 2022 року. У лютому 2023-го перестав виходити на зв'язок.

За словами мами бійця, наразі на нього чекає чергова операція на голові, там залишився уламок боєприпасу, який мають видалити лікарі.

Якщо ви стали свідком подібної ситуації, викладайте фотографії поранених в мережі. Разом швидше знайдемо їхніх родичів.

Василь Головко